« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
NJEGA KOSE

Želite lijepu i zdravu kosu? Izbjegavajte ove pogreške

Da bi kosa ostala lijepa, sjajna i zdrava o njoj se treba znati pravilno brinuti

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

kosa

,

njega kose

,

žene i ljepota

Većina žena, a i poneki muškarac, izrazito se ponose na svoju kosu i njenoj njezi posvećuju iznimno puno vremena i truda, no koliko god mislili da je nemoguće u brizi se može pretjerati. Ako želite da vam kosa bude lijepa i zdrava izbjegavajte ove najčešće pogreške:

Svakodnevno pranje - Profesionalni frizeri tvrde da kosa najbolje izgleda kada prirodne masnoće s tjemena dođu do vrhova, stoga preporučaju da se kosa pere svaki drugi ili treći dan. Savjet za one koji jednostavno organski ne mogu podnijeti masnu, neurednu kosu je da običnom vodom navlaže korijen kose i posuše s fenom.

Češljanje mokre kose od vlasišta do vrhova - Iako je češalj nježniji prema krhkoj mokroj kosi nego četka, češljanje od tjemena prema vrhovima može dovesti do pucanja kose. Prvo bi trebali strpljivo raspetljati sve čvorove, a onda polagano, u etapama, češljati od vrhova prema tjemenu.

Četkanje kose kako bi bila sjajnija - Za stiliziranje frizure i raspršivanje prirodne masnoće dovoljno je nekoliko poteza četkom, sve više od toga stvara nepotrebno trenje koje može oštetiti vlasi.

Sušenje mokre kose fenom - Ne samo da ćete teže složiti frizuru nego riskirate da doslovce skuhate kosu. Sušilo za kosu bi trebali koristiti maksimalno 20 minuta i to ne na mokroj kosi nego na vlažnoj. Najbolje bi bilo da kosu umotate u ručnik i tako ju držite pet minuta, a onda fenom otklonite ostatak vlage.

Ignoriranje vlasišta - Bilo zbog manjka vremena ili pak živaca većina opere kosu za manje od pet minuta, a takvom brzinskom higijenom se zanemaruje vlasište. Temeljitom masažom tjemena pojačava se cirkulacija krvi, a time se pojačava opskrba korijenja hranjivim tvarima nužnima za zdravlje kose.

Korištenje krive četke - Ne samo da četka koja ne odgovara vašoj kosi može osujetiti svaki pokušaj slaganja frizure, već riskirate nepotrebno trganje vlasi. Pravilo je jednostavno: što više kose imate to bi četka trebala biti veća. 

11.05.2012. 17:06:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh