« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
TIPS 'N' TRICKS

Želite li uključiti Timeline na Fejsu prije drugih? Evo kako to učiniti

Za sve one koji ne mogu čekati nekoliko tjedana donosimo vodič pomoću kojega u par koraka već danas možete aktivirati ovu opciju na svojem korisničkom računu

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

savjeti trikovi

,

Facebook Timeline

Facebook je jučer objavio nekoliko važnih novosti koje možemo očekivati na ovoj najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu, a ona koja je zaokupila najviše pažnje svakako je Timeline - svojevrsna priča o našem životu na Facebooku.

Iz Facebooka poručuju da su u završnoj fazi testiranja ove funkcije i da bi ona trebala postati dostupna široj javnosti u narednih nekoliko tjedana. Za sve one koji ne mogu čekati, tehnološki portal TechCrunch napisao je vodič pomoću kojega u nekoliko koraka već danas možete aktivirati ovu opciju na svojem korisničkom računu, a koji vam u cijelosti prenosimo.

Za početak, nekoliko upozorenja.

• Ovaj rani pogled namijenjen je isključivo developerima, stoga ukoliko nemate ama baš nikakvog programerskog iskustva, strpite se još nekoliko tjedana, budući da je velika šansa da nešto nešto zeznete.

• Isto tako, u početku ćete samo vi moći vidjeti vaš Timeline, ali ukoliko to ne promijenite, i svi ostali će korisnici nakon nekoliko dana automatski dobiti pristup.

• Budite oprezni ukoliko se logirate na Fejs s više različitih lokacija, budući da će se u tom slučaju Timeline automatski onemogućiti i morat ćete ga ponovo reaktivirati.

• Na kraju, za uspješnu provedbu ovih koraka morate imati „potvrđeni" Facebook korisnički račun, što znači da morate imati broj kreditne kartice ili broj telefona kojim ćete potvrditi da je taj račun upravo vaš.

Sad kad smo riješili ove tehničke stvari, krenimo u samu aktivaciju Timelinea:

1. Logirajte se na Facebook.

2. Uključite developer mode, ukoliko već niste. Upišite „developer" u Facebookov pretraživač i kliknite na prvi rezultat koji vam bude ponuđen (to bi trebala biti aplikacija s gotovo milijun korisnika) i dodajte aplikaciju svom računu.

3. Prebacite se na developer aplikaciju (ukoliko Facebook ovo ne učini automatski, trebali bi pronaći link na lijevoj strani ekrana).

4. Kreirajte novu aplikaciju (ne brinite - ova će aplikacija služiti samo vama i nitko ju drugi neće moći vidjeti niti koristiti). Dajte svojoj novoj aplikaciji ime te pročitajte i kliknite da se slažete s izjavom o privatnosti. Ovo je korak za koji je potrebno da imate potvršeni Facebook račun.

5. Budite sigurni da se nalazite u glavnom ekranu vaše nove aplikacije. Ukoliko se nalazite, trebali biste vidjeti ime vaše aplikacije pri vrhu stranice.

6. Potražite header na kojem piše „Open Graph" i kliknite na link „Get started using open graph". Kreirajte testnu akciju za vašu aplikaciju, poput „pročitaj - knjigu" ili „pojedi - sendvič".

7. Ukoliko to uspješno napravite, aplikacija bi vas trebala prebaciti na stranicu za konfiguracije akcije koju ste odabrali. Kliknite kroz sve tri stranice postavki.

8. Pričekajte 2-3 minute.

9. Vratite se na vašu početnu Facebook stranicu. Poziv da isprobate Timeline trebao bi vas čekati pri vrhu stranice.

I to je to! TechCrunch tvrdi da im je ovo uspjelo svaki put kad su pokušali, stoga je dobra šansa da će upaliti i vama. Ukoliko uspijete aktivirati Timeline na svoj Fejsu, javite nam dojmove!

23.09.2011. 11:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh