« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
NEREALNA OČEKIVANJA

Želite li kvalitetnu vezu, prestanite stalno ponavljati iste pogreške

Od presudne je važnosti partnera vidjeti onakvog kakav on stvarno jest, a ne kakvog bismo mi željeli da bude

(Dreamstime)
Više o

sreća

,

ljubav

,

veze

,

ljubavni život

,

partner

Vaše veze uvijek završavaju loše? Uvijek nekako odaberete krivog partnera ili partnericu? Ako je tako, vrijeme je da shvatite razvojnu prošlost vaših ljubavnih veza i prekinete nesretni niz.

Dr. Mark Beitel, klinički psiholog i psihoterapeut u Bolničkom centru integrativne medicine Greenwich, kaže da stvaramo određene uvjete za ljubav kojih se onda držimo tijekom cijelog života, prenosi Medical News Today.

Svi mi želimo ostvariti uspješne veze, no kako to postići? Dr. Beitel kaže da postoje jednostavni načini kako da dođemo na put sretnog ljubavnog života.

''Mnogo je lakše stvoriti kapacitet za ljubav kad je vaša biologija u ravnoteži.'' Zato on svojim pacijentima savjetuje da uvijek paze na zdravu prehranu i dovoljno fizičke aktivnosti.

Još jedan način za poboljšanje vaše ljubavne sreće je da budete prisutniji i promišljeniji u svakodnevnom životu, jer tako ćete vašeg partnera vidjeti onakvog kakav on jest, umjesto kakav biste vi željeli da bude.

Negativna očekivanja događaju se van naše svijesti o njima, pa im povećana pozornost daje manje mjesta za djelovanje. Ako drugu osobu vidimo potpuno jasno, to smanjuje našu zbunjenost i nerealna očekivanja, kaže dr. Beitel.

13.02.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh