« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
NIKO BULIĆ

Želimo biti prepoznati kao visokovrijedna destanicija

Hrvatski turizam u idućim će godinama snažno računati na goste iz Bosne i Hercegovine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/Cropix)
Više o

turizam

,

Hrvatska

,

BiH

,

Niko Bulić

Najavio je to danas u Sarajevu direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić govoreći na predstavljanju hrvatske turističke ponude. Bulić je podsjetio kako je 213,3 tisuće turista iz BiH 2009. godine u Hrvatskoj ostvarilo oko 1,08 milijuna noćenja.

Iako je to pad za oko deset posto u odnosu na 2008. godinu, uvjetovan prije svega globalnom gospodarskom krizom i recesijom, turisti iz BiH i dalje čine nešto više od dva posto od ukupnog broja stranih gostiju u Hrvatskoj.

Bulić je istaknuo kako HTZ i njima želi ponuditi kvalitetu kakvu promovira na drugom tržištima te da u cjenovnim omjerima usluga koje se nude svatko može naći ono što mu odgovara. "Ne želimo se utrkivati u jeftinoći ponude nego želimo biti prepoznati kao visokovrijedna destanicija", kazao je Bulić pojasnivši kako je to i motiv cijele promotivne kampanje koju vodi HTZ.

Za neke primjedbe poput onih da je HTZ u toj kampanji napravio i greške, primjerice navodeći kako Hrvatska ima 1244, a ne 1246 otoka, Bulić je kazao kako mogu samo doprinijeti da se o turizmu više govori. "Imamo pisane podatke (o 1244 otoka) koje smo dobili od Ministarstva turizma", kazao je Bulić.

Podsjetio je na ambiciozne planove razvitka turizma u Hrvatskoj do 2018. godine po kojima bi ukupni broj dolazaka turista trebao biti povećan za 55 do 60 posto, a broj noćenja do 40 posto. (hina/metro-portal)


08.06.2010. 15:05:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh