« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
JEZA IZ PODZEMLJA

Zeleno "čudovište" s tri oka pronađeno u ruskoj kanalizaciji

POGLEDAJTE VIDEO - Ribar iz ruske regije Kotovsky blizu grada Volgograda pronašao je bizarno biće

Zeleno
Zeleno "čudovište" s tri oka pronađeno u ruskoj kanalizaciji (Youtube)
Više o

Rusija

,

čudovište

,

životinja

,

jesper juul predavanje

Grupa ljudi otkrila je čudnu životinju u odvodu kanalizacije. Životinja ima neke sličnosti s ražom: plosnatog je tijela i ima rep. No za razliku od raže, s donje strane tijela ima dva reda nožica, poput raka. Čak i iskusni lokalni ribari tvrde kako nikad nisu vidjeli takvo biće.

Životina podsjeća na ražu u malom, premda se u ruskim teritorijalnim vodama one mogu pronaći samo u Crnom i Azovskom moru. Raže koje nastanjuju ruske vode sive su boje i često većih dimenzija. Težina im se kreće do 20 kg. "Rečeno mi je kako se radi o prethistorijskoj vrsti raka. Teško mi je vjerovati u to. Prvi put vidim takvu životinju", izjavila je Natalia Lyubimenko, lokalni stručnjak za zaštitu okoliša.

>> Koza izlegla čovjekoliko mladunče

Zeleno čudoviše poslano je na analizu u Istraživački institut u Volgogradu, dok lokalno stanovništvo strahuje kako životinja može biti opasna. "Životinja uopće nije opasna. Radi se o vrsti raka pod imenom Triops longicaudatus koji pripada najprimitivnijoj grupi ove porodice, a nastanjuje naš planet još od perioda Trijasa, prije 200 milijuna godina. Zbog toga ga se smatra živim fosilom. Riječ Triops se odnosi na njegova tri oka, a longicaudatus na izduženu strukturu repa. Ova vrsta raka dugačka je tri do četiri centimetra premda su uhvaćeni i primjerci od 15 cm. Nema zube ili kliješta. Živi u slatkovodnim staništima, a nekad igrom slučaja, može dospjeti i u kanalizaciju. Ima ih u Sjevernoj i Južnoj Americi, Japanu, pa čak i Velikoj Britaniji", objašnjava viši specijalst iz instituta nakon analize.

22.07.2010. 11:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh