« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
DOBAR PRIJEDLOG

Zelenim vozilima zeleni parking

Na posljednjoj Gradskoj skupštini se čuo prijedlog da se u gradu osiguraju tzv. zelena parkirališta za automobile koji ne zagađuju okoliš i ne ispuštaju štetne plinove

(zagreb.hr)
Više o

Boris Šprem

,

Zagreb parkiranje

,

zelena vozila

,

Tomislav Saucha

Nova regulacija parkiranja u gradu samo je okrznula skupštinsku sjednicu prošloga tjedna. Naime, neki su zastupnici bili najavljivali kako će podići prašinu i zatražiti raspravu o parkiranju i novim naplatnim zonama, koje ovih dana stupaju na snagu. Većina smatra da je odluka došla u potpuno pogrešno vrijeme, da se nije vodilo računa o ekonomskim posljedicama, da bi Skupština trebala biti mjerodavna za određivanje parkirnih zona itd.

Ipak, bilo je zanimljivih inicijativa, koje će možda jednog dana i zaživjeti. SDP-ovac Tomislav Saucha predložio je da se u središtu grada osiguraju takozvana zelena parkirališta, i to za automobile koji ne zagađuju okoliš i ne ispuštaju štetne plinove.

Slično je jednom drugom zgodom predlagao i predsjednik Skupštine Boris Šprem, držeći da bi hibridnim i električnim vozilima parkiranje trebalo biti besplatno. Navodno će se te inicijative razmotriti u Zagrebparkingu.

Inače, gradonačelnik Milan Bandić, odgovarajući na zastupničko pitanje, podsjetio je da će Zagreb od 1. siječnja 2010. uskladiti svoj pravilnik o naplati parkiranja sa sustavom koji će se prema naputku Ustavnog suda primjenjivati i u drugim gradovima, kao što je svim jedinicama lokalne samouprave preporučio Ustavni sud.

Piše: Jozo Renić/Zagreb.hr
07.10.2009. 08:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Hoteli
    25.01.2010. 19:20
    neisplativo. takvih je automobila premalo u upotrebi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh