« Ekosfera
objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana
ODLIČNO!

Zelene klupe uklanjaju smog

S obzirom na to da je spojena na internet, zelena klupa prikazuje podatke o kvaliteti zraka, temperaturi, kvaliteti vode i vlažnosti tla

City Tree klupa koja uklanja smog
City Tree klupa koja uklanja smog (Green City Solutions)
Više o

smog

,

uklanjanje smoga

,

zelene klupe

,

City Tree

Kvaliteta zraka u glavnome gradu Velike Britanije iznimno je loša, a zagađenost u posljednje vrijeme prelazi granice koje je postavio EU. 

Nastojeći što uspješnije riješiti problem londonski gradski oci odlučili su postaviti CityTree klupe ispred trgovina s organskom hranom i popularnih kafića u ulici Glass house koja se nalazi u blizini Piccadillyja. 

S obzirom na to da je spojena na internet, zelena klupa prikazuje podatke o kvaliteti zraka, temperaturi, kvaliteti vode i vlažnosti tla. Funkcionira uz pomoć mahovine i drugih biljaka koje uklanjaju ugljični dioksid, prašinu i plinove iz zraka. 

Sadrži solarne ploče koje je opskrbljuju energijom, a napravljena je od čvrstih materijala da bi bila otporna na moguće udarce vandala. 

Zelena klupa proizvedena je u njemačkoj tvrtki Green City Solutions. Iako površinom nije velika, po informacijama proizvođača djeluje poput 275 pravih stabala te godišnje može filtrirati do 265 tona ugljičnog dioksida i ostalih čestica.

Osim u Londonu, klupe su ranije postavljene u Hong Kongu, Amsterdamu, Parizu i u Oslu. Proizvođač želi uvesti tehnologiju iz CityTree klupa u zgrade kako bi se u velikim gradovima redovito regulirala kvaliteta i temperatura zraka.

Gradski oci velikih gradova nadaju se da će uz pomoć nove tehnologije uspjeti ublažiti nepovoljan utjecaj zagađenja zraka na zdravlje stanovnika. 

24.03.2018. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh