« Ekosfera
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
EARTH HOUR

Sat za planet Zemlju je večeras - ugasite svjetla u 20.30

Gradovi, općine, domaćinstva i tvrtke pozvane su na gašenje njihovih svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena

Ugasite svjetla u 20.30
Ugasite svjetla u 20.30 (Earth Hour)
Više o

Earth Hour

,

Sat za planet Zemlju

Sat za planet Zemlju (Earth Hour), globalni je događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature), a održava se u subotu krajem ožujka svake godine. 

Gradovi, općine, domaćinstva i tvrtke pozvane su na gašenje njihovih svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.

Sat za planet Zemlju će se ove godine dogoditi danas, 24. ožujka. Hrvatski astronomski savez i Naše nebo - Udruga za zaštitu noćnog neba pozivaju gradove i općine da se uključe u ovu akciju gašenjem javne rasvjete u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.

WWF je akciju Sat za planet Zemlju pokrenuo 2007. godine kao inicijativu jednoga grada - Sydneya - čiji su se stanovnici tako obratili svjetskim čelnicima u želji da ih potaknu da djeluju zajedno u usporavanju klimatskih promjena. Tijekom godina akcija je nadmašila sva očekivanja, a ove će godine, kako ističu u WWF-u, zasigurno nadmašiti lanjske podatke kada je 187 država i više od 7000 gradova u svijetu sudjelovalo u inicijativi. 

Od ukupno 38 znamenitosti s popisa svjetske UNESCO-ove kulturne baštine, čak dvije već osam godina predstavljaju boje Hrvatske: dubrovačke gradske zidine i južno pročelje Dioklecijanove palače u Splitu. Ove godine u 'Satu za planet Zemlju' sudjeluje najviše hrvatskih gradova do sada, istaknula je Petra Boić Petrač, voditeljica ove inicijative u WWF Adriji.

24.03.2018. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh