« Ekosfera
objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan
SAVJETI

Zelena tranzicija u projektiranju

GREEN4DAZ - uloga i značaj zelene tranzicije u procesu projektiranja

GREEN4DAZ
GREEN4DAZ (Arhiva)
Više o

zelena tranzicija

,

GREEN4DAZ

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) u suradnji s Green HQ Knowledge Hub-om - edukacijskom platformom i centrom znanja za zelenu i digitalnu tranziciju, od 28.05. do 17.06.2024. godine, provodi program edukacije s ciljem podizanja razumijevanja i znanja arhitekata i pripadnika drugih inženjerskih struka, investitora, voditelja projekata i konzultanata, kako bi u svojem radu primijenili najnovija znanja i odgovorili na zahtjeve u procesu pripreme investicijskih - infrastrukturnih i ostalih građevinskih projekata - u skladu sa zahtjevima zelene i digitalne tranzicije.

Edukativni program GREEN4DAZ temeljen je na sveobuhvatnom Zelenom europskom planu, EU taksonomiji te se provodi s ciljem prilagodbe i ublažavanja klimatskih promjena.

Uz teorijsku i praktičnu zanimljivu interakciju predavača i polaznika edukacije, u ukupno 6 modula koji se provode u 6 dana kroz mjesec dana, sa po 4 školska sata edukacije po modulu, polaznici će dobiti stručna znanja iz područja zelene i digitalne tranzicije u okviru investicijskih projekata izgradnje, rekonstrukcije i obnove s određenim specifičnim detaljima i primjerima iz prakse. Moduli po temama su: Uvod u edukativni program/Zakonska regulativa i trendovi, Dekarbonizacija i klimatski rizici; Otpornost i ESG (Environmental & Social & Governance); Certifikati i dokazivanje održivosti; Financiranje i kretanja na tržištu nekretnina; Zajednička proaktivna radionica/pitanja i odgovori.

Program edukacije provode osnivačice Green HQ - Snježana TuralijaVedrana LikanMonika Kordić i doc. dr. sc Vlasta Zanki sa suradnicima.

Edukacija se odvija uživo, u prostorijama Društva arhitekata Zagreba, Trg Bana Josipa Jelačića 3/1, a boduje se kao program Stalnog stručnog usavršavanja preko bodova Hrvatske komore arhitekata koji su važeći za članove svih komora (ukupno 21 sat).

Prije početka edukacije donosimo izjave predsjednika Društva arhitekata Zagreba Ivana Križića i Vedrane Likan, predavačice i osnivačice Green HQ.

  • Ivan Križić: „Zelena i digitalna tranzicija nije više izbor, već obaveza, zato je važno da svi zajedno naučimo kako regulatorne zahtjeve provesti u praksi i budemo promjena koju želimo vidjeti!"

  • Vedrana Likan: „Već danas, jedan od glavnih rizika pri odlučivanju banaka i fondova o investiranju i financiranju projekata temelji se na odgovornosti prema okolišu i utjecaju na klimatske promjene! Nema smisla projektirati građevine koje će biti skoro pa nemoguće financirati, a u konačnici neće imati značajnu vrijednost za sve dionike!"

Više informacija o prijavi i kotizacijama možete pronaći na stranicama Društva arhitekata Zagreba.

21.05.2024. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh