« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
VLADA PRODAJE NAŠE VODE?

Zelena lista: Hrvatske vode ne smiju postati trgovačko društvo

ZL upozorava da ovoga puta nije u pitanju "rasprodaja neke tamo 'pamučne industrije', 'brodogradilišta' ili 'autoceste', već je na kocki budućnost stanovnika Hrvatske

Je li Vlada počela prodavati vodu koja pripada svim hrvatskim građanima?
Je li Vlada počela prodavati vodu koja pripada svim hrvatskim građanima? (CROPIX)
Više o

Hrvatske vode

,

pitka voda

,

prodaja

,

Zelena lista

Zelena lista (ZL) uputila je danas otvoreno pismo saborskim zastupnicima zatraživši da Hrvatske vode, koje gospodare izvorima, vodnim tokovima i vodnim građevinama u Hrvatskoj, moraju ostati zajedničko vlasništvo svih stanovnika Hrvatske te da se ne smiju pretvarati u trgovačko društvo, javlja Hina. ZL je otvoreno pismo uputila u povodu donošenje izmjena Zakona o vodama, kojima bi se Hrvatske vode iz javne ustanove pretvorile u trgovačko društvo, i zato što "postoje jasne indicije da je Vlada započela proces rasprodaje (trgovine) voda".

"Hrvatske vode su još 8. prosinca 2010. donijele odluku o prodaji 15 posto dionica Vodoprivrednih poduzeća u svom vlasništvu", navodi Lista podsjetivši da je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković u svom nedavnom posjetu SAD-u "benevolentno ponudio američkim investitorima ulaganja u 'upravljanje vodama' (water management)". Zelena lista upozorava da ovoga puta nije u pitanju "rasprodaja neke tamo 'pamučne industrije', 'brodogradilišta' ili 'autoceste', već je na kocki budućnost stanovnika Hrvatske, jer bez vode oni neće bit samo siromašni, već neće moći uopće živjeti".

"U današnje doba, kad uznapredovale klimatske promjene uzimaju svoj danak na svakom koraku naše planete, ne biti svjestan strateške važnost vode u bliskoj budućnosti, govori o potpunoj nekompetentnosti koja graniči s kriminalnim namjerama pojedinaca koji trenutno obnašaju vlast", navodi, uz ostalo, u otvorenom pismu ZL.

10.02.2011. 20:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    11.02.2011. 09:28
    Kao da je nekoga od njih briga za nas male ljude. Oni će si moći sve priuštiti, oni su naša elita koja upravlja ofcama i čobanima. No dobro je dok još ovakve informacije izađu, HRT je postao tvrđava HDZ-a. Prva i zadnja linija obrane.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh