« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
LICE I TIJELO

Zelena glina za cijelo tijelo

Zelena glina sadrži soli i oligoelemente, eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe, pojačava imunitet te smiruje upale kože

Zelena glina radi neke čudesne stvari
Zelena glina radi neke čudesne stvari (Arhiva)
Više o

čišćenje organizma

,

zelena glina

Zelena glina stotinama se godina koristi za tretiranje kožnih nepravilnosti, celulita i čišćenje organizma. Sadrži soli i oligoelemente, eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe, pojačava imunitet te smiruje upale kože.

Djeluje na organizam iznutra i izvana, a može se i piti. U ovom vam članku donosimo 3 manje poznata recepta od zelene gline:

Maska za snažnu kosu punu volumena

Trebat će vam: 1 šalica fine zelene gline, 1 žlica meda, 1 žlica ulja slatkog badema ili maslinovog ulja i pola šalice vode, 4 velike žlice infuza spravljenog od zeleni preslice

Med otopite u vodu pa dodajte ulje pa umiješajte glinu sve dok ne dobijete glatku masu. U smjesu na kraju dodajte 4 velike žlice infuza spravljenog od zeleni preslice. Nanesite masku na mokru kosu i pokrijte kapom za tuširanje pa ostavite da djeluje 10 minuta. Nakon toga kosu operite šamponom. 

Opuštajuća kupka za ruke i noge 

Za najjenostavniji od svih pripravaka s glinom, za ovaj će vam trebati samo zelena glina i voda. U lavor s toplom vodom stavite šaku gline, uronite u vodu ruke i noge pa trljajte međusobno ruke i noge sve dok se voda ne ohladi. Ako želite, dodajte u vodu nekoliko kapi eteričnog ulja. Vodu i glinu pomiješajte neposredno prije korištenja.

Kupka za mršavljenje

Slično kao i kupka za ruke i noge, i za ovu ćete trebati samo glinu i vodu. Kad ju stavite u vodu, glina će se raspršiti, a nakon što legnete u kadu, svakih nekoliko minuta pomiješajte vodu kako bi ostala u raspršenom stanju. Koža će postati meška, a nakon izlaska iz kupke, nije potrebno tuširanje kako biste isprali glinu. Ostatke gline lako ćete isprati s kade običnom vodom, a ona pritom neće začepiti odvode.

12.12.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh