« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
OSLOBOĐEN

Zdravko Mamić nije "torbario" dionicama HT-a

Mamić je po povlaštenoj cijeni za gotovo 700.000 kuna kupio 1827 dionica, no sud je odlučio da nije počinio prijevaru

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Zdravko Mamić

,

Marko Benčić

,

torbarenje

,

dionice HT

,

povlaštena cijena

Izvršni dopredsjednik NK Dinama Zdravko Mamić nepravomoćno je danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu oslobođen optužbe da je "torbario" dionicama HT-a.

Odvjetništvo je Mamića teretilo da je prikupio 29 punomoći građana te na kupoprodaji povlaštenih paketa dionica HT-a nezakonito zaradio više od 210 tisuća kuna, pritom oštetivši državu i građane koji su ostali uskraćeni za povlaštene pakete dionica.

Mamić je, naime, po povlaštenoj cijeni za gotovo 700.000 kuna kupio 1827 dionica HT-a, a u postupku javne ponude dionica svaki građanin mogao je kupiti paket dionica po povlaštenim uvjetima i prikupiti najviše pet punomoći za kupnju takvih paketa.

No, sudac Marko Benčić presudio je da nema dokaza da je izvršni dopredsjednik Dinama počinio prijevaru.

Mamiću su u prilog išli iskazi svjedoka koji su tvrdili da su mu dali punomoć jer su htjeli zaraditi na dionicama, a nisu se razumjeli u trgovanje dionicama. Riječ je o Mamićevim prijateljima, znancima ili zaposlenicima Dinama.

Uz Mamića, za "torbarenje" povlaštenim dionicama T-HT-a optužen je i njegov brat Zoran, poduzetnik Šelendić te još četiri osobe. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 18:19:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh