« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SJAJNO!

Zdrava i lijepa kosa uz prirodne pripravke

U slučaju da imate problema s ispadanjem kose, evo nekoliko pripravaka koje možete napraviti kod kuće, a učinkovitiji su od bilo čega što možete kupiti

Evo kako do lijepe i zdrave kose
Evo kako do lijepe i zdrave kose (Arhiva)
Više o

ćelavost

,

rast kose

,

ispadanje kose

,

crveni luk

,

pripravci za rast kose

Prirodni pripravci za zdravu i lijepu kosu u većini su slučajeva učinkovitiji od raznoraznih "čudesnih" proizvoda koji se nude putem oglasa, pa ako imate problema s kosom, evo kako ćete ih riješiti u - kuhinji.

Rast kose potiču aloe verakadulja ružmarin. Aloa veru možete dodati u šampone kojima perete kosu i uskoro će vam kosa biti čvršća i bit će je više nego prije.

Kadulja se skuha u vodi (žlica kadulje na pola litre vode), ostavi se da se ohladi i time se ispire kosa, a od ružmarina ćete imati najviše koristi ako ukapate par kapi ulja u maslinovo ulje i time mažete tjeme.

No, na prvom je mjestu po učinkovitosti ipak sok crvenog luka i ljutih papričica kao sjajan prirodni pripravak koji će potaknuti rast kose. Jedno je ispitivanje pokazalo da je već nakon 6 tjedana nanošenja pripravka kosa počela rasti!

Jednostavno iscijedite sok crvenog luka sjeckanjem u blenderu i cijeđenjem kroz gazu (a možete ga i naribati), dodajte mljevene ljute papričice i kad se smjesa malo zgusne, nanesite na tjeme dva puta dnevno.

Kapsaicin iz ljutih papričica stimulira rast kose, a u slučaju da vam pripravak s lukom nije zgodno nanositi na glavu, pijte sokove u koje ćete dodati mljevene ljute papričice. No, na taj će se način prvi rezultati vidjeti tek za pet mjeseci.

Recepti su jednostavni, ako imate problema - isprobajte i uživajte!

26.03.2016. 18:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh