« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 15 godina
SAVJETI

Zdrav seksualni odnos

Što je ustvari zdrav seksualni odnos i kako ga postići u vezi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

seks

,

zdrav seks

,

seksualni odnos

,

zadovoljsto u seksu

,

seksualne igre

Definicija zdravog seksualnog odnosa je različita za svaki par jer svaki pojedinac ima različite seksualne potrebe i sklonosti. Aktivnosti za vrijeme seksualnog odnosa su uistinu šarolike, no zdrav seksualni život uključuje slijedeće;

Oba partnera trebaju osjećati jednako zadovoljstvo

Ukoliko oba partnera nemaju isti stav prema seksu kao nečemu što predstavlja zadovoljstvo za oboje i u čemu oboje uživaju ne trebaju stupati u seksualne aktivnosti.

Partner ne bi smio prisiljavati drugoga da čini stvari koje ne želi

Ovaj kriterij često krše muškarci, iako je u novije doba sve više i seksualno agresivnih žena koje koriste  svoju psihičku nadmoć nad slabijim partnerom za ispunjenje određenih potreba.

Svaki partner treba imati pravo reći NE seksu kad god mu to ne odgovara

Često se žene služe glavoboljom i umorom kao izgovorom za odbijanje seksa. Na taj način biraju bolji izgovor od običnog "ne" jer odbijanje muškarci shvaćaju kao nezainteresiranost za seks sa njima, a ne općenito.

Međusobno poštovanje prije i poslije seksa se podrazumijeva

U praksi se ovo pokazalo teško ostvarivo jer općenito govoreći, muškarci rijetko uvažavaju žene, a baš ni žene ne pretjeruju u poštivanju muškaraca. Ako i postoji međusobno poštovanje, tijekom seksa može se mjeriti u promilima.

Više pročitajte na sex.hr

10.07.2009. 09:54:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh