« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BALCONING

Zbogom pameti - turisti s balkona skaču u bazen

POGLEDAJTE VIDEO - Nova zabava među mladim turistima je balconing; riskantan skok s balkona u bazen

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

bazen

,

turisti

,

ludost

,

braća Bryan

Turisti na internetskim forumima i snimkama na YouTubeu ponosno pokazuju i opsuju svoje skokove u bazen s balkona i tako sve više mladih navode na opasnu zabavu zvanu balconing. Ove godine je zbog takvih nepromišljenih skokova u Španjolskoj već stradalo više od 30 gostiju (četvero sa smrtnim posljedicama), a do kraja sezone bi brojka mogla dramatično porasti, piše El Mundo.

Žrtve su najčešće Britanci u dobi od 18 do 25 godina, a scenarij je uvijek isti: nakon opijanja po lokalnim kafićima, grupa mladih se vraća u sobu i međusobno potiče na ispit hrabrosti koji počinje penjanjem s jednog balkona na drugi i završava skokom u bazen.

>>Digitalna droga - mladi se glazbom bacaju u opasnu ekstazu

"Pod utjecajem alkohola gube osjećaj za opasnost i spremni su preuzeti veći rizik. Ne mogu procijeniti dubinu niti veličinu bazena pa često dolazi do ozljeda", izjavila je liječnica s Mallorce, a policajac sarkastično dodaje: "Kad prvi turist padne s balkona znamo da je počela sezona."

Prošlog je vikenda hitna pomoć intervenirala tri puta u svega 12 sati kako bi mladim skakačima pružala pomoć. Jedan od njih se u bolnici još uvijek bori za život.

"Balconing je već dugo popularan, ali se ove godine proširio poput epidemije", izjavio je vlasnik hotela na Malloci za El Pais. Hoteljeri ne znaju kako zaustaviti opasnu igru, neki od njih su povisili ograde balkona, a drugi nastoje mlade smjestiti u sobe koje se nalaze na donjim etažama.

14.08.2010. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh