« Život
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PREVISOKA

Djevojčica visoka 2,05 m ne stane u bus pa ne ide u školu

POGLEDAJTE VIDEO - 14-godišnja Elisany Silva visoka je nevjerojatnih 2,05 metara, što je čini jednom od najviših tinejdžerica na svijetu

Fotografija vijesti
Više o

Brazil

,

djevojčica

,

Ohio

,

uknjiženje

Simpatična djevojčica pati od rijetke bolesti zbog koje je toliko narasla. Ipak, točan uzrok bolesti nije otkriven jer joj roditelji ne mogu priuštiti stručnu medicinsku pomoć. Elisnay je izjavila za lokalnu brazilsku televiziju kako ne ide u školu jer je previsoka za školski autobus u kojemu ne može normalno sjediti. ˝Teško mi je i kad sam kod kuće. Često mi se dogodi da se zaboravim pa glavom udarim u strop ili zidove.˝

Elisany živi u maloj kuću sa sestrama, majkom i očuhom. ˝Željela bih da prestane rasti u bude poput ostalih djevojčica, jer znam da joj je ponekad teško˝, dodaje njezina majka.

Liječnik koji je proučavao njezin slučaj smatra kako bi Elisany mogla patiti od ozbiljnih zdravstvenih problema. Vjeruje da djevojčica pati od bolesti poznate kao gigantizam, kada tijelo proizvodi višak hormona rasta.

Ako ne dobije potreban tretman, pretpostavlja se kako će nastaviti rasti oko 15 cm godišnje. Normalna stopa rasta za djevojčicu njezina uzrasta iznosi samo trećinu tog broja. Elisany se nada kako će iskoristiti svoju visinu i postati model: ˝Jako bih to željela˝, dodaje.

31.08.2010. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh