« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
IRENA

Zbog uragana Irene zatvara se newyorška podzema željeznica

Sedam tisuća osoba iz bolnica i umirovljeničkih domova već je evakuirano, a naređena je obavezna evakuacija 370 tisuća osoba

Simulacija moguće poplave u New Yorku
Više o

uragan Irena

Iako stižu vijesti da uragan Irena slabi, gradonačelnik New Yorka ponovio je poziv na evakuaciju. Naime, više od 370.000 stanovnika New Yorka podliježe odredbi o obveznoj evakuaciji, ponovio je u subotu newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg, pozvavši još jednom na najveći oprez pred dolazak uragana.

Upozorio je također da je moguće da južni dio Manhattana u nedjelju ostane bez struje nakon što prođe Irena, te na na ulicama bude puno vode. "Za nas je najveća opasnost brzo podizanje razine vode", dodao je.

"To nije šala, vaš bi život mogao biti u opasnosti", rekao je Bloomberg na konferenciji za novinare održanoj na Coney Islandu, inzistirajući još jednom da osobe koje žive u nižim dijelovima grada poštuju odredbu o evakuaciji koju je dao u petak.

Bloomberg je u petak naredio obveznu evakuaciju juga Manhattana, Coney Islanda, dijelova Brooklyna i Queensa, te dijelova Staten Islanda.

"Naredili smo obveznu evakuaciju 370.000 osoba", pojasnio je. Sedam tisuća osoba iz bolnica i umirovljeničkih domova već je evakuirano.

"Ostajanje je opasno, glupo i protuzakonito", naglasio je.

Sustav podzemne željeznice u gradu zatvara se u podne (16.00 GMT), rekao je Bloomberg, te zatražio od ljudi da "ne čekaju posljednji vlak".


27.08.2011. 19:59:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh