« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PROTIV ŠTEDNJE

Zbog štrajkova otežan zračni promet u Grčkoj

Štrajk grčkih kontrolora leta ometa red letenja u zračnoj luci u Ateni, dok zbog prosvjeda vozača kamiona nestaje goriva na benzinskim postajama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

štrajk

,

Grčka

,

zračni promet

Kontrolori, koji traže plaćanje prekovremenih sati, pokrenuli su rano u nedjelju štrajk uzrokujući kašnjenje stotina zrakoplova. Štrajk, koji će se nastaviti tijekom tjedna, izazvao je kašnjenje 42 zrakoplova u ponedjeljak, jer su kontrolori ograničili broj letjelica kojima dopuštaju ulazak u grčki zračni prostor.

Glavni radnički sindikati od početka veljače održali su niz štrajkova protiv vladinih mjera štednje i reformi koje je vlada dogovorila s EU-om i MMF-om u zamjenu za pomoć od 110 milijardi eura.

Štrajk je pogodio turistički sektor, jednu od glavnih gospodarskih grana. Dugački redovi mogu se vidjeti pred benzinskim crpkama diljem zemlje nakon što su u štrajk stupili vozači kamiona, izazvavši velike probleme u opskrbi gorivom i ostalim proizvodima.

Tisuće vozača napunile su spremnike automobila u ponedjeljak, predviđajući nestanak goriva. Kamiondžije se protive reformama kojima je cilj uvođenje konkurencije u njihov sektor u skladu s regulativom EU-a. (hina/metro-portal)

26.07.2010. 13:23:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh