« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ČEKANJE SE NASTAVLJA

Zbog štrajka slovenskih javnih službi i dalje zastoji na granicama

Jedan od čelnika javnih sindikata Drago Černjavič izjavio je da bi štrajk bilo moguće obustaviti već danas navečer ako vlada izađe s prijedlogom kojim će se približiti sindikatima

Štrajk slovenskih javnih službi kriv za zastoje na granicama
Štrajk slovenskih javnih službi kriv za zastoje na granicama (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

štrajk

,

Slovenija

,

javne službe

,

carinici

Štrajk slovenskih javnih službenika, započet u ponedjeljak ujutro, za sada se najviše osjeća na graničnim prijelazima s Hrvatskom, a kako javljaju slovenski mediji, vrijeme čekanja povećalo se popodne na šest do sedam sati za teretna vozila i na sat do dva sata za putničke automobile.

Za razliku od štrajka carinika i policajaca onaj zaposlenika u javnoj upravi, kulturi i zdravstvu još se toliko ne osjeća, a za sada nema informacija do kada bi štrajk javnih službenika mogao potrajati. Premijer Borut Pahor u ponedjeljak još nije komentirao razmjere prosvjeda, a u njegovom uredu nisu željeli komentirati informacije o navodnoj izvanrednoj sjednici vlade koju je Slovenski radio najavio za utorak.

>> Gužve na granici zbog štrajka slovenskih javnih službenika

Jedan od čelnika javnih sindikata Drago Černjavič izjavio je za Slovensku televiziju da bi štrajk bilo moguće obustaviti već danas navečer ako vlada izađe s prijedlogom kojim će se približiti sindikatima. Oko 80.000 članova sindikata u javnom sektoru traže da vlada odustane od mjere kojom je njihove plaće zamrznula za iduće dvije godine.

Jedan od sindikalnih čelnika javnog sektora okrivio je vladu da na leđima zaposlenih želi smanjiti troškove proračuna. "Vlada je početkom godine u Bruxelles poslala dokument o strategiji izlaza iz krize kojim je obećala smanjenje javnih troškova za 900 milijuna eura u dvije godine, a to je nerealno", rekao je u razgovoru za Slovenski radio Janez Posedi, glavni pregovarač javnih sindikata s vladom. (hina/metro-portal)

27.09.2010. 16:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh