« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
S NJIM NIKAD NEMA ŠALE

Zbog Putina prijeti prometni kolaps u Sloveniji i Hrvatskoj

Dolazak ruskog predsjednika u Sloveniju poklapa se s najprometnijim vikendom godine pa se može očekivati svašta

Fotografija vijesti
Više o

Vladimir Putin

,

HAK

,

prometni kolaps

Vladimir Putin, ruski predsjednik, posjetit će u subotu Sloveniju kako bi se poklonio ruskim vojnicima koji su na mjestu Ruske kapelice poginuli pod lavinom u Prvom svjetskom ratu. 

Putina obično prate ogromne mjere sigurnosti i velika svita pa HAK očekuje velike probleme u prometu oko Ljubljane i sjeverne Slovenije. 

Najavljeno je kako će se na tompodručju zatvarati autocesta A2 između Ljubljane i tunela Karavanke te sam tunel, na dulje ili kraće vrijeme zbog prolaska zaštićenih osoba. Promet će biti omogućen paralelnim prometnim pravcima.

Istovremeno riječ je o pravoj špici turističke sezone jer krajem srpnja, odnosno početkom kolovoza počinju praznici u dijelu Njemačke (područje Bavarske i Baden Württemberga) i u Italiji, a i mnogi Hrvati će se tog vikenda otputiti na svoja ljetna odredišta.

Prometno-informacijski centar u Sloveniji savjetuje vozačima koji voze iz Zapadne i Sjeverne Europe prema Hrvatskoj da putuju prometnim pravcima preko Italije (Villach - Tarvisio - Udine - Trst) ili Austrije (Graz - Spielfeld), zatim kroz Sloveniju (Maribor - Lendava ili Maribor - Ptuj) te dalje prema Hrvatskoj. U Hrvatskoj se upućuju na autocestu A2 Zagreb - Macelj ili A4 Zagreb - Goričan prema Zagrebu.

27.07.2016. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh