« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Hebrang u Karlovacu

Zbog krunice oko vrata pobijedili smo višestruko jačeg neprijatelja

Novi hrvatski predsjednik treba Hrvatskoj vratiti optimizam, dostojanstvo i jedinstvo kakvo je imala u 90-im godinama, istaknuo je Hebrang

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pusić/Cropix )
Više o

Andrija Hebrang

,

predsjednički kandidat

To je važno jer će Hrvatska u idućih pet godina ući u Europsku uniju i važno je hoćemo li u tu asocijaciju ući ponosni i dostojanstveni ili kao "prirepak Europe", istaknuo je Hebrang, koji je predizborni skup održao uz svoj predizborni slogan "Za europsku i ponosnu Hrvatsku".

Također je naglasio kako su europske zemlje "Rezolucijom vijeća Europe" osudile komunističke zločine, a Hrvatska nije riješila taj neugodan dio svoje prošlosti.

"Još i danas na više od tisuću mjesta diljem Hrvatske izviru kosti komunističkih zločina, kao i neki dan nedaleko ovog mjesta u Karlovcu. Gdje se god zagrebe izviru kosti kojima treba osigurati čast i dostojanstvo, označiti mjesta stradavanja i omogućiti rodbini i prijateljima da imaju gdje za njih zapaliti svijeće", kazao je predsjednički kandidat HDZ-a.

Naglasivši kako je bio dragovoljac od prvog do posljednjeg dana Domovinskog rata, za što je od prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana primio osam odličja, te ima čin pričuvnog generala Hrvatske vojske, Hebrang je podsjetio na "veličanstvene pobjede hrvatskih branitelja s krunicom oko vrata".

"Zbog krunice oko vrata pobijedili smo višestruko jačeg neprijatelja. Zato budući predsjednik svojim primjerom treba pokazati poštovanje prema crkvi. Ona uči našu djecu dobrom, utjeha nam je ovozemaljska i svetinja, i vjernici imaju pravo istaknuti križ i u svojim domovima i u uredima, jer je križ naša civilizacijska tekovina", kazao je Hebrang.

Predložio je svim biračima da se 27. prosinca na izborima upitaju koji je kandidat "ovoj zemlji više dao nego od nje uzeo", jer, dodao je, oni koji su se obogatili, a bili su na političkim funkcijama "ne mogu biti političke vertikale, već samo moralne horizontale i treba ih isključiti iz natjecanja za predsjednika države". (hina/metro-portal)

13.12.2009. 23:26:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh