« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Ivo Josipović

Kriza obvezuje kandidate da savjesno troše novac u kampanji

Josipović koji se večeras družio sa Šibenčanima, izjavio je novinarima kako je u vrijeme krize kontraproduktivno trošiti prevelik novac za kampanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

novac

,

kriza

,

kampanja

,

Ivo Josipović

Istaknuo je da je u vrijeme krize pitanje morala i osjećaja za društveni trenutak koliko će se novca potrošiti u kampanji. Napomenuo je da su svi troškovi njegove predsjedničke kampanje prikazani na njegovoj internetskoj stranici.

Komentirajući situaciju oko topničkih dnevnika, predsjednički kandidat Josipović je ocijenio kako je hrvatska država u vezi s tim pokazala nevjerodostojnost, jer se najprije tvrdilo da tih dokumenata nema, pa se onda o tomu koliko ih ima govorio jedan, a onda drugi broj.

"Inzistiranje haaškog Tužiteljstva na topničkim dnevnicima, po mom sudu, izlaz je iz relativno loše stojeće optužnice. To je jedini logični zaključak", kazao je Josipović

Smatra kako je u akciji potrage za topničkim dnevnicima bilo je pretjerivanja. "Sasvim sigurno bilo je tu pretjerivanja, posebno u odnosu na neke časne ljude koji zasigurno ne bi skrivali dokumente o svojoj zemlji, jer su se pokazali u obrani. Međutim kod nekih je pronađena dokumentacija koju ne bi trebali imati", dodao je.

Josipović je također ustvrdio kako nijekanje političke odgovornosti ministra Božidara Kalmete za stanje u njegovu resoru i ogromne malverzacije ne pridonosi vjerodostojnosti Vlade.

"Očito da sadašnja Vlada ima problema s vjerodostojnosti, počevši od toga kako je konstituirana nakon bijega bivšeg premijera Ive Sanadera, te zbog brojnih afera i nemogućnosti da nađe izlaz iz krize. No, njezina pozicija je legalna sve dok Sabor ili Predsjednik u skladu s ovlastima ne odluče da ovako ne može dalje", izjavio je Josipović. (hina/metro-portal)

13.12.2009. 22:44:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh