« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Vesna Škare-Ožbolt:

Pola milijuna Hrvata živi ispod ljudskog dostojanstva

Nema socijalnih programa zbrinjavanja onih koji ostanu bez posla, kao ni strategije razvitka Hrvatske, kaže Škare-Ožbolt

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/Cropix)
Više o

Vesna Škare-Ožbolt

,

predsjednički izbori

,

predsjednički kandidat

,

predsjednička kampanja

Nezavisna predsjednička kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas u Osijeku kako u Hrvatskoj danas živi više od pola milijuna građana ispod ljudskog dostojanstva, što je sramota za sve državne institucije.

"Nažalost visoka politika i mnogi od onih koji se kunu u boljitak Hrvatske ne znaju kako je živjeti bez posla i novca, te kada svojoj djeci ne možeš osigurati ni osnovne potrebe", rekla je Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare.

Iznijela je primjer obitelji Vugrin nedaleko Đakova, koju je danas posjetila, koja ima petero djece, "a struja im je isključena već dva mjeseca". Dodala je kako je "najstrašnije od svega što jedno dijete ima leukemiju, a otac ga je pješke neki dan nosio kod liječnika jer nije imao novaca za neko od prijevoznih sredstava".

Predsjednička kandidatkinja Škare-Ožbolt naglasila je kako socijalni sustav u Hrvatskoj mora "hitno na reviziju, te treba ocijeniti kome je pomoć nužna, a tko koristi razne oblike pomoći a da nije u kategoriji socijalno ugroženih".

Hrvatska je u teškoj krizi "ali nije dobro što su nas dobar dio godine uvjeravali da se ne moramo brinuti, pa tako nema ni socijalnih programa zbrinjavanja svih onih koji ostaju bez posla, ali ni strategije razvitka Hrvatske" kazala je Ožbolt.

Dodala je kako zamjera "Vladi RH i premijerki Jadranki Kosor što nisu imali snage ući u nužne reforme te jasno reći hrvatskim građanima što nas čeka sljedeće godine koja neće biti lagana, ali i dati realnu nadu da će se početi riješavati nagomilani problemi".

Po mišljenju Vesne Škare Ožbolt u Hrvatskoj bi umjesto sadašnjih 540 općina trebalo biti 75, pet regija i 25 gradova, što bi državi godišnje uštedilo 10 milijuna eura.

Ponovno je zamjerila nekim medijima što favoriziraju određene predsjedničke kandidate, istaknuvši kako "svi koji su skupili deset tisuća potpisa imaju jednaka prava". Zbog toga je najavila da će nakon predsjedničkih izbora podnijeti tužbe protiv nekih medija, ocjenivši "da bi to moglo i srušiti izbore".

Dodala je kako javnosti nije jasno odakle pojedinim predsjedničkim kandidatima toliki silan novac koji troše na predsjedničku kampanju", ustvrdivši da "najviše troše Bandić, Vidošević i Primorac". (hina/metro-portal)

14.12.2009. 15:04:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh