« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
strašna pogreška

Zbog krivog lijeka obolio od opasne dermatološke bolesti

Križevačka liječnica mladiću je dala krivu terapiju nakon koje gubi vid, kožu i nokte

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

križevačka liječnica

,

TEN

,

Križevačko općinsko državno odvjetništvo

,

nesavjesno liječenje

Nad križevačkom liječnicom hitne pomoći vrši se istraga zbog sumnje da je osamnaestogodišnjem Domagoju D. teško narušila zdravlje jer mu je dala potpuno krivu terapiju, piše Jutarnji list.

Domagoju je liječnica krajem 2007. osim kapi i sirupa navodno dala injekciju Voltarena kao terapiju za upalu očiju i grla, a mladić je nakon toga obolio od toksične epidermalne nekrolize (TEN). Bolest je to opasna po život koja uzrokuje otkidanje gornjih slojeva kože, a najčešće se pojavljuje kao reakcija na lijekove.

Domagojevi roditelji upozorili su liječnicu na činjenicu da im je sin kao dijete imao epilepsiju. Njegovo tijelo brzo je reagiralo na lijek, te je za pola sata poprimilo strašan osip. No, liječnica mu je navodno ponovno dala istu terapiju nakon koje je Domagoj završio u koprivničkoj Općoj bolnici, a potom je zbog težine stanja prebačen u Zagreb.

Posljedice su stravične - otpali su mu nokti na nogama i rukama, a zbog komplikacija sa stanjem unutarnjih organa bilo mu je potrebno nekoliko operacija.

Izgubio je čak 26 kilograma, ali i znatan dio kože, te mu se vid drastično pogoršao. Ni to nije sve, liječnici su izgubili dio dokumentacije o terapiji koju je primio, što još više baca sumnju na cijeli slučaj.

Križevačko općinsko državno odvjetništvo u zahtjevu za istragu navodi da ga 'osumnjičena nije uputila na liječenje u bolnicu iako je znala da zbog netočne dijagnoze i pogrešnog načina liječenja može doći do štetnih posljedica, te pristajući na to dala mu te injekcije'.

07.10.2009. 20:34:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh