« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
ALU

Završna godišnja izložba studenata ALU

ALU PERSPEKTIVA 2020 – završna godišnja izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu

ALU PERSPEKTIVA 2020
ALU PERSPEKTIVA 2020 (Arhiva)
Više o

ALU

,

završna izložba

ALU PERSPEKTIVA 2020 - „Završna godišnja izložba studenata"  Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine kao rezultat nastavnoga procesa otvorena je od 18. do 22. rujna.

Završna izložba odvija se na lokacijama Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85 (glavna zgrada) i Jabukovcu 10. Na izložbi će se moći vidjeti najbolji radovi studenata svih odsjeka akademije -  slikarski, grafički, kiparski, nastavnički, animirani film i novi mediji, konzerviranje i restauriranje umjetnina.

Ulaz je besplatan.

Ove je godine Akademija likovnih umjetnosti odlučila nagraditi originalnom studentskom grafikom prvih 113 posjetitelja izložbe.

Izložba će biti popraćena i na mrežnim stranicama Akademije www.alu.hr te Facebook profilu.

Transformacijom tradicionalne završne godišnje izložbe studenata u multimedijalni projekt ALU PERSPEKTIVA, Akademija nastavlja svoju bogatu tradiciju razvoja nove umjetničke prakse i povezivanja između različitih umjetničkih formi.

Akademija likovnih umjetnosti kroz projekt ALU Perspektiva otvara se prema građanstvu, ali dodatno i prema stručnoj javnosti.

Prilikom pokretanja projekta ALU PERSPEKTIVA dekan prof.art. Tomislav Buntak izjavio je: „Vjerujemo da je to dobar način da pokažemo kako se na Akademiji likovnih umjetnosti odgajaju generacije novih umjetnika koji će biti sposobni ostaviti svoj pečat u životu Zagreba i Hrvatske."

16.09.2020. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh