« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
BOOKSA

Nove generacije: pisanje za videoigre

U petak, 18. rujna, u 18 sati, u književnom klubu Booksa, Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela predstavlja temu pisanja za videoigre

Pišite i vi!
Pišite i vi! (Arhiva)
Više o

videoigre

Iako je u mainstream kulturnom polju još uvijek marginalizirana, gaming industrija jedan je od najpropulzivnijih segmenata audiovizualne industrije. I u domaćem kontekstu posljednjih godina sve je veći broj autora i autorica koji djeluju u ovom mediju te su tako s lokalnih tipkovnica potekle brojne svjetski uspješne igre.

Kako izgleda pisanje za videoigre u odnosu na pisanje u nešto klasičnijim medijima? Kako i kada su videoigre s naglaskom na priču utjecale na razvoj svojeg medija? Koje kompetencije i znanja svaki game writer treba imati i kako se uopće postaje pisac ili spisateljica video-igara?

O svemu tome, ali i drugim gaming temama razgovarat ćemo s mladom game writericom i dramaturginjom Lucijom Klarić, scenaristom, game writerom i pokretačem indie gamedev kolektiva Pixel Cabaret Sinišom Bahunom, te game developerom i direktorom gamedev studija Gamechuck Aleksandrom Gavrilovićem, uz moderiranje dramaturginje Nine Gojić.

Razgovor je dio ciklusa "Nove generacije" nastalog u organizaciji strukovne udruge SPID - Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i književnog kluba Booksa o temama koje publici približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, a na kojima se ujedno predstavljaju mlađi članovi i članice SPID-a na početku svojih profesionalnih puteva.

15.09.2020. 12:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh