« Fun
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
UHVATI DUH LJETA

Završilo četvrto kolo nagradnog natječaja - pogledajte pobjednike

Nagradni natječaj Uhvati duh ljeta završetkom četvrtog kola ulazi u finalnu fazu odabira Fotke ljeta

Fotografija vijesti
Više o

nagradni natječaj

,

Krist Novoselić

,

Bilić Vision

Iz kola u kolo diže se letvica kvalitete, tako da je četvrto kolo ponudilu uvjerljivo najjaču konkurenciju u svim kategorijama. I dalje vam je najomiljenija kategorija Putovanja, gdje je stiglo najviše fotki, a kategoriju Fun mogli smo slobodno preimenovati u Kućni ljubimci i ostale životinje, jer su upravo razne zvjerčice glavni motivi na fotkama.

Ma koliko mi naglašavali da vidimo tko glasa i kako, i dalje neki korisnici pokušavaju otvaranjem više profila i serijskim utrpavanjem jedinica konkurenciji osvojiti nagrade. Kao i do sada, takve smo glasove zanemarili i proglasili stvarne pobjednike svake kategorije. Kako redakcija može vidjeti tko glasa i kako, te kome daje same petice a kome jedinice u serijama, nije nam teško razlučiti tko je stvarni pobjednik. 

Primijetit ćete također da su u finalnoj galeriji fotke prilično različite kvalitete jer je u prvim kolima konkurencija bila lakša nego kasnije.

OBAVIJEST SVIM KOMENTATORIMA: Dragi naši čitatelji, vjerujemo da je svakome njegova fotka posebno mila i draga. Kako je nagradni natječaj koncipiran prema našim idejama, trudimo se provoditi ga što je moguće više fer i korektno. Ne možemo potpuno spriječiti organizirano rušenje ili dizanje ocjena, no stalno naglašavamo da toga ima i da se to uzima u obzir. Stoga, pokušajmo svi zajedno biti što više fer prema sebi i ostalim natjecateljima i zabaviti se komentarima i ocjenjivanjem.

Kriteriji za prolazak u finalnu galeriju promijenjeni su nakon prvog kola, kad smo uočili da fotke u serijama dobivaju petice i jedinice od nekoliko desetaka profila koje su otvorile iste osobe. Tada smo odlučili odabirati između 5 najbolje ocijenjenih (nakon oduzimanja serijskih jedinica dodijeljenih najboljim fotkama) i dati joj MP4 player, a jednu fotku iz svake kategorije izabrao je žiri po vlastitom izboru, neovisno o broju glasova. U svakom je kolu žiri u finale poslao još dvije fotke (četiri u 4. kolu) neovisno o kategorijama.

Krajem četvrtog kola stigli smo i do finala, odabira Fotke ljeta. Nagrade u finalu su mobiteli Sony Ericsson, od Xperie X10 mini nadalje, a dobitnici postaju i glasači! Kako bismo omogućili što pošteniju igru, odlučili smo dio finala natječaja preseliti i na Facebook koji će omogućiti potpunu transparentnost glasanja.

Detalje glasanja na Facebooku objavit ćemo za dva-tri dana, a do tada možete glasati za svoje favorite u galeriji fotki koje su ušle u finale. PODSJEĆAMO, NAGRADE ĆE OSVOJITI I GLASAČI!

Dobitnici nagrada četvrtog kola prema kategorijama su:

PUTOVANJA:

Žiri prema glasovima čitatelja: Ruzinavi Žeja Ratka Šafara dobija MP4 Player Philips Ariaz 8 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Safari u Tanzaniji Siniše Čagalja.   

KLINCI:

Žiri prema glasovima čitatelja: Balončići Vide Papac dobija MP4 Player Philips Ariaz 16 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija I ja znam partijat Vesne Đurašin.

FUN:

Žiri prema glasovima čitatelja: Osvježenje za vruće ljetne dane Krešimira Kojundžića dobija  MP4 Player Philips Ariaz 8 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Repići u zraku Josipa Šukera.

PLAŽA/NOĆNI ŽIVOT: 

Žiri prema glasovima čitatelja: Vruće plesačice Sanje Kulušić dobija MP4 Player Philips Ariaz 16 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Kostim bez kupačice Mirele Majnarić.

Žiri je odabrao još četiri fotografije neovisno o kategoriji koje također ulaze u finale gdje će se natjecati za glavne nagrade. To su: A koju veličinu ti nosiš? Željke-Nene Makovec, Botanički balkon Ratka Šafara, Šuti i veslaj Dalije Pranić i Lovci u plićaku Davorina Aničića.

Pogledajte galeriju fotografija koje su ušle u finale i ocijenite ih!

16.08.2010. 13:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    venera33
    16.08.2010. 13:11
    Koja sramota, u kategoriji pobjedila fotografija sa ocijenom 3,7 i bez ijednog komentara, pa koji je to kriterij...zalosno
  2. avatar
    venera33
    16.08.2010. 13:12
    Ruzinavi zelja fotografija bez ijednog komentara i sa bijednom ocijenom, zbog cega je ta fotografija nagradjena
  3. avatar
    maja29
    16.08.2010. 13:15
    Ne budi smiješna. Koliko fotografija same sebi namjeste pobjedu?? Otvaranjem lažnih profila, i dajuci jedinice ostalima. Lijepo su rekli da ce takve iskljuciti iz natjecanja. Tako i treba, to je sramota!! Kao da redakcija ne vidi tko glasa i kako!
  4. avatar
    zvrkica
    16.08.2010. 13:20
    Ma dajte molim vas metro portal pa kakvo je ovi biranje pobjednika???

    Po kojem kriteriju je slika vruče plesačice pobjedila dok ova moja slika http://metro-portal.hr/galleries/photo/10706 ima puuno bolju ocjenu, a nemam ni jedan lažni profil, niti sam iti jednoj slici smanjivala prosjek, čak sam nekima i petice djelila!
    Ma nemam riječi!
  5. avatar
    crveno
    16.08.2010. 13:33
    ne transparentno glasovanje a i čudne odluke zirija...
  6. avatar
    zvrkica
    16.08.2010. 13:35
    Ma nema ovo sve skupa veze s pravdom i fer igrom, i to kako od strane natjecatelja tako i od strane metro portala, toliko od mene!
  7. avatar
    biba
    16.08.2010. 13:45
    kaj ste se tak uzbudile vas četiri? najbolje slike su prošle dalje i to je to. možda ne prema vašem ukusu, ali to je VAŠ ukus. pročitajte stare komentare ljudi koji su osvojili nagrade. ne vjerujem da je namješteno.
  8. avatar
    Abel
    16.08.2010. 13:48
    Glasanje na facebooku u finalu!? Pa to će tek biti raspašo...
    Ako mislite napraviti barem donekle fer play u finalu napravite nekevu aplikaciju za glasanje prilikom koje se mora ostaviti svoje podatke. Jasno naglasite mogu li glasati stranci (Španjolci, Kinezi, talijani,....). Pogledajte malo druge portale gdje su bile nagradne igre s lajkanjem, pa napravite stroga pravila i dobru aplikaciju za glasanje, a ne samo album u kojemu se može glasati! Nemojte omogućiti ostavljanje komentara, jer se igraci počinju vrijeđati...
    Dajte napravite pošteno finale!
  9. avatar
    zvrkica
    16.08.2010. 13:48
    Nije stvar ukusa, žiri može izabrat po svom ukusu koju god želi, al žiri bira svoje, a glasatelji biraju svoje, i ona kad vidim da je pobjedila slika s 2.8 a većina slika u toj kategoriji ima veću ocjenu, nek metro objasni kako je to moguće, jer sad kao ispada da su sve ostale slike igrale prljavo? ja prva nisam a vjerujem da ima još fer igrača, pa nek metro objasni malo svoje odluke!
  10. avatar
    biba
    16.08.2010. 13:59
    pa vjerojatno ovi iz metroa vide kojim su slikama namjerno skidane ocjene. to sto si ti igrala posteno ne znaci da su i drugi. po mom misljenju su najbolje slike u finalu, ima par osrednjih ali ne ocekujem da ce mi se sve svidati i da svi misle kao ja. zato postoji i glasanje od 1-5 da najboljim slikama dam najvise ocjene. gdje bi dosli da su svima sve najbolje.
  11. avatar
    zvrkica
    16.08.2010. 14:03
    Al biba u kategoriji plaža/noćni život moja slika je imala ocjenu 4.0 a pobjednička 2.8 a nisam nikome spuštala glasove i zašto onda pobjedi ta slika a ne moja ili neka druga slika koja je imala bolju ocjenu a nije varala kao ni ja??? to ne kužim!

    maayaa to sam i ja primjetila već u prošlom koraku, jedna osoba je izabrana 2 puta, mislim da je žiri trebao voditi računa o tome da da priliku i drugima :/ no dobro to je njihova odluka
  12. avatar
    Marelica
    16.08.2010. 14:03
    Zvrkica, a da možda žiri izabere tvoju fotku Pogled iz sna koja ima DATUM FOTOGRAFIRANJA!!!! Stvarno je to za nagradu.
  13. avatar
    zvrkica
    16.08.2010. 14:06
    Marelica ja sam tu sliku uplodala slučajno i krivo jer mi je u folderu gdje i ostale slike iz prirode, poslje nisam to mogla maknit, uostalom jeli ja spominjem i tražim nešto za nju????????????? Bože, Bože....
  14. avatar
    maayaa
    16.08.2010. 14:28
    Već kada ste napisali obavijest za nas "ljute" ,ja vas molim da mi odgovorite da li je fer i korektno da u 3. i 4. kolu dvije slike od istog autora budu izabrane za finale?

    I ne kužim ovo : "Ne možemo potpuno spriječiti organizirano rušenje ili dizanje ocjena.." ,što to znači da nismo nikome trebali govoriti da se natječemo kako ne bi organizirali DIZANJE ocjena??
  15. avatar
    zvrkica
    16.08.2010. 14:43
    Apsolutno ništa niste pojasnili sa svojom objavom za komentore, niti sam ja dobila odgovore na svoja pitanja, no kao da je bitno, nek vam bude

    Pozdrav
  16. avatar
    Sanja
    17.08.2010. 14:48
    moja fotka su "Vruće plesačice" a za gore komentatoricu koja ju je oblatila.... s obzirom da fotografiram već 4 godine jedina stvar koja ću ti reć da ti fotka uopće nije dobro kadrirana, mutna je i nema uopće čar ljeta. ovu fotku sam igrom slučaja prijavila i danas mi jedna cura javi da sam dobila tako da, molim lijepo bez nepotrebnih komentara i blaćenja ostalih fotki
  17. avatar
    Lanemalo
    17.08.2010. 20:29
    Sanja ja nisam profesionalni fotograf, i slika je takva kakva je, al bome ima čar ljeta, jer ako plaža i more ne prikazuju čari ljeta, onda vruče plesačice pokazuju i manje. Uostalom sliku ti nisam oblatila, nego sam pitala metro zašto je izabrao sliku s ocjenom 2.8 ako moja ima 4.0! ništa drugo ja nisam rekla o tvojoj slici, ako jesam molim te pokaži mi to! Jer činjenica je da je moja fotka bolje ocjenjena. Metro je mogao odma reć da on bira slike a ne glasači i tada bi u startu sve bilo jasno.
  18. avatar
    Lanemalo
    17.08.2010. 20:29
    E da, zvrkica piše, samo mi je ovo mamin profil da nebi bilo zabune!
  19. avatar
    schwarz_zg
    19.08.2010. 13:26
    Drage dame,koliko ja vidim moja slika je ušla u finale po glasovima čitatelja,a druga po izboru žirija na koji ne mogu nikako utjecati,ja sam očekivao ulazak nekih drugih svojih slika,a i tuđih,tako da mi se čini da su vaši komentari prilično zlobni i jalni,a naročito ako se uzme u obzir da je ovo prilično bezazlen natječaj u pozitivnom smislu.
    U svakom slučaju želim vam svima puno uspjeha i što manje hrvatskog jala,ovo bi prvenstveno trebala biti zabava i komunikacija,jer se po fotkama vidi da uglavnom nema profi fotografa i zato je stvarno začuđujći vaš bijes.
    Pozdrav i ptičica !!!!!
  20. avatar
    maayaa
    20.08.2010. 18:06
    Naši komentari su prilično zlobni i jalni,a zašto??Jer sam pitala zašto su nečije 2-3 slike ušle u finale,a nečije niti 1.Samo to!
    Nitko tebe nije blatio,pitao te nešto ili pisao nešto protiv tebe,a ako je citiraj mi..

  21. avatar
    Sanja
    20.08.2010. 18:26
    p.s kategorija je bila plaža/NOĆNI ŽIVOT. i slažem se s schwarz_zg.
  22. avatar
    mirela85
    20.08.2010. 19:43
    I, što je na kraju s tim fejsom? Da i ne bude tamo glasanja, ne bi mi previše falilo.
    No, zanima me kada traje finale? Nisam uspjela naći...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh