Metro-portal.hr

objavljeno 16.08.2010. 13:00:00
UHVATI DUH LJETA

Završilo četvrto kolo nagradnog natječaja - pogledajte pobjednike

Nagradni natječaj Uhvati duh ljeta završetkom četvrtog kola ulazi u finalnu fazu odabira Fotke ljeta

Fotografija vijesti

Iz kola u kolo diže se letvica kvalitete, tako da je četvrto kolo ponudilu uvjerljivo najjaču konkurenciju u svim kategorijama. I dalje vam je najomiljenija kategorija Putovanja, gdje je stiglo najviše fotki, a kategoriju Fun mogli smo slobodno preimenovati u Kućni ljubimci i ostale životinje, jer su upravo razne zvjerčice glavni motivi na fotkama.

Ma koliko mi naglašavali da vidimo tko glasa i kako, i dalje neki korisnici pokušavaju otvaranjem više profila i serijskim utrpavanjem jedinica konkurenciji osvojiti nagrade. Kao i do sada, takve smo glasove zanemarili i proglasili stvarne pobjednike svake kategorije. Kako redakcija može vidjeti tko glasa i kako, te kome daje same petice a kome jedinice u serijama, nije nam teško razlučiti tko je stvarni pobjednik. 

Primijetit ćete također da su u finalnoj galeriji fotke prilično različite kvalitete jer je u prvim kolima konkurencija bila lakša nego kasnije.

OBAVIJEST SVIM KOMENTATORIMA: Dragi naši čitatelji, vjerujemo da je svakome njegova fotka posebno mila i draga. Kako je nagradni natječaj koncipiran prema našim idejama, trudimo se provoditi ga što je moguće više fer i korektno. Ne možemo potpuno spriječiti organizirano rušenje ili dizanje ocjena, no stalno naglašavamo da toga ima i da se to uzima u obzir. Stoga, pokušajmo svi zajedno biti što više fer prema sebi i ostalim natjecateljima i zabaviti se komentarima i ocjenjivanjem.

Kriteriji za prolazak u finalnu galeriju promijenjeni su nakon prvog kola, kad smo uočili da fotke u serijama dobivaju petice i jedinice od nekoliko desetaka profila koje su otvorile iste osobe. Tada smo odlučili odabirati između 5 najbolje ocijenjenih (nakon oduzimanja serijskih jedinica dodijeljenih najboljim fotkama) i dati joj MP4 player, a jednu fotku iz svake kategorije izabrao je žiri po vlastitom izboru, neovisno o broju glasova. U svakom je kolu žiri u finale poslao još dvije fotke (četiri u 4. kolu) neovisno o kategorijama.

Krajem četvrtog kola stigli smo i do finala, odabira Fotke ljeta. Nagrade u finalu su mobiteli Sony Ericsson, od Xperie X10 mini nadalje, a dobitnici postaju i glasači! Kako bismo omogućili što pošteniju igru, odlučili smo dio finala natječaja preseliti i na Facebook koji će omogućiti potpunu transparentnost glasanja.

Detalje glasanja na Facebooku objavit ćemo za dva-tri dana, a do tada možete glasati za svoje favorite u galeriji fotki koje su ušle u finale. PODSJEĆAMO, NAGRADE ĆE OSVOJITI I GLASAČI!

Dobitnici nagrada četvrtog kola prema kategorijama su:

PUTOVANJA:

Žiri prema glasovima čitatelja: Ruzinavi Žeja Ratka Šafara dobija MP4 Player Philips Ariaz 8 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Safari u Tanzaniji Siniše Čagalja.   

KLINCI:

Žiri prema glasovima čitatelja: Balončići Vide Papac dobija MP4 Player Philips Ariaz 16 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija I ja znam partijat Vesne Đurašin.

FUN:

Žiri prema glasovima čitatelja: Osvježenje za vruće ljetne dane Krešimira Kojundžića dobija  MP4 Player Philips Ariaz 8 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Repići u zraku Josipa Šukera.

PLAŽA/NOĆNI ŽIVOT: 

Žiri prema glasovima čitatelja: Vruće plesačice Sanje Kulušić dobija MP4 Player Philips Ariaz 16 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Kostim bez kupačice Mirele Majnarić.

Žiri je odabrao još četiri fotografije neovisno o kategoriji koje također ulaze u finale gdje će se natjecati za glavne nagrade. To su: A koju veličinu ti nosiš? Željke-Nene Makovec, Botanički balkon Ratka Šafara, Šuti i veslaj Dalije Pranić i Lovci u plićaku Davorina Aničića.

Pogledajte galeriju fotografija koje su ušle u finale i ocijenite ih!

16.08.2010. 13:00:00
http://metro-portal.hr/zavrsilo-cetvrto-kolo-nagradnog-natjecaja-pogledajte-pobjednike/46221/