« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
HEP TOPLINARSTVO

Završena sezona grijanja u središnjoj Hrvatskoj

Tijekom sezone grijanja 2009./2010. potrošačima je isporučeno 1.635.725 MWh ogrjevne topline, što je dva posto više u odnosu na prethodnu sezonu

(Robert Belošević/Cropix)
Više o

HEP-Toplinarstvo

,

grijanje

HEP-Toplinarstvo najavilo je kako danas završava ogrjevna sezone za 116.147 kućanstava i 5.962 poslovnih prostora u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku.

Tijekom sezone grijanja 2009./2010. potrošačima je isporučeno 1.635.725 MWh ogrjevne topline, što je približno dva posto više u odnosu na prethodnu ogrjevnu sezonu.

U HEP-Toplinarstvu ističu kako što prije treba započeti s pripremom kućnih instalacija za predstojeću sezonu grijanja. Napominju da Toplinarstvo održava toplinski sustav od toplinskih izvora, odnosno toplana i kotlovnica, do toplinskih stanica, a suvlasnici stambene zgrade su dužni održavati unutrašnje instalacije grijanja u svojim stambenim ili poslovnim prostorima.

Podsjećaju da je prije radova iz instalacija obavezno isprazniti pogonsku vodu, što obavljaju isključivo djelatnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev upravitelja ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

Važno je da do 15. rujna 2010. svi radovi budu završeni i da unutrašnje instalacije budu spremne za početak nove ogrjevne sezone. I HEP-Toplinarstvo će u razdoblju izvan ogrjevne sezone obaviti remonte svojih postrojenja, a u pogonu će biti samo oni dijelovi sustava koji se koriste za zagrijavanje tople vode, odnosno, oko 15 posto instaliranih kapaciteta, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 18:04:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh