« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MOODLAJMO

Otvorene prijave na Carnetovo natjecanje webova

Prijave traju do 24. srpnja, a na ovogodišnjem Webfestivalu potaknut će se korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju

(Dreamstime)
Više o

CARNet

,

obrazovanje

,

e-učenje

,

In-Grave

,

Unutrašnje carstvo

,

„Angels in Harlem Gospel Choir"

Otvorene su prijave na tradicionalno natjecanje webova Webfestival 2010 Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet i trajat će do 24. rujna, priopćio je danas CARNet.

Cilj ovogodišnjega festivala je približiti nastavnicima i profesorima u hrvatskom obrazovnom sustavu mogućnosti alata za e-učenje poput Moodlea te potaknuti suradnju članova Moodle zajednice u Hrvatskoj, a zainteresirani se mogu prijaviti na adresi http://webfestival.carnet.hr/2010/prijava.

Festival će se održati pod sloganom "Moodlajmo zajedno!" i nastojat će potaknuti korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju od osnovne škole do fakulteta, kao i na programima neformalnog i cjeloživotnog obrazovanja. Bavit će se obrazovnim sadržajima objavljenim u jednom od najraširenijih sustava za upravljanje učenjem otvorenoga koda - Moodleu.

Riječ je o natjecanju namijenjenom autorima i korisnicima sadržaja na Internetu, a Webfestival već jedanaest godina prati CARNetovu korisničku konferenciju (http://cuc.carnet.hr).

Nakon 24. rujna počet će evaluacija u koju će biti uključeni svi prijavljeni kolegiji objavljeni u Moodle sustavu u .hr domeni. Kolegije će ocjenjivati stručni ocjenjivački sud, a nagrađeni će biti oni koji se istaknu inovativnom primjenom Moodlea za unaprjeđenje kvalitete nastave.

Prijavljeni kolegiji konkurirat će za jednu od pet nagrada: juniori (dob 4-14 godina), kadeti (dob 14-18 godina), seniori (kolegiji za dob 18+) te za najbolju primjenu Moodle aktivnosti i najbolju primjenu multimedije u obrazovanju.

Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Enviroment - prilagodljivo objektno-orijentirano dinamičko okruženje za učenje) je programski alat za izradu elektronskih obrazovnih sadržaja te održavanje nastave na daljinu. Softver je to otvorenoga koda, licenciran ali besplatan, što je pridonijelo njegovoj velikoj popularnosti i kontinuiranom razvoju. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 18:36:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh