« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
DIZANJE OPTUŽNICE ILI NE?

Završena istraga protiv Paravinje

Istražni sudac završio je sa ispitivanjem svjedoka, te s vještačenjem prikupljenih dokaza u slučaju Dragana Paravinje kojeg se sumnjiči za ubojstvo Antonije Bilić

Fotografija vijesti
Više o

istražni postupak

,

Antonija Bilić

,

Dragan Paravinja

,

Županijski sud u Šibeniku

Završen je istražni postupak koji se na Županijskome sudu u Šibeniku vodi protiv 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički u blizini Drniša, potvrdio je istražni sudac u postupku Igor Ninić.

Tijekom istrage ispitani su svi svjedoci koji su nešto znali o tom slučaju te su vještačeni svi prikupljeni dokazi.

Sudski spis koji sadržava iskaze dvadesetak svjedoka te nalaze vještačenja dokaza predan je državnom odvjetništvu koje će na temelju prikupljenog materijala procijeniti hoće li protiv Paravinje podignuti optužnicu za ubojstvo Antonije Bilić te za još dva pokušaja silovanja za koja se 43-godišnji vozač također sumnjiči, ili će zatražiti proširenje istrage.

Dragan Paravinja u šibenski je pritvor doveden 23. srpnja ove godine, pošto je uhvaćen u Donjim Srđevićima, te je pred istražiteljima Republike Srpske priznao ubojstvo maloljetnice iz Drniša.

Antonia Bilić nestala je pošto se 7. lipnja 2011. ukrcala u kamion Dragana Paravinje na mostu preko Čikole.

Nekoliko tjedana nakon njezina nestanka policija je zaustavila sporni kamion kod Sv. Roka te je u njemu pronašla Antonijine vlasi, krv i slinu, a uskoro je kamion povezala s vozačem koji ga je vozio na dan njezina nestanka.

Pošto je uhvaćen, Paravinja je srpskoj policiji priznao ubojstvo te rekao da je tijelo maloljetnice bacio u Krku, a kad je izručen Hrvatskoj, hrvatskim je istražiteljima to kazneno djelo zanijekao.

Tijelo Antonije Bilić do danas nije pronađeno, a policija i dalje radi na tom slučaju.

04.11.2011. 14:31:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh