« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
OSJEĆAJI

Zavist je u glavi, a ljubav svugdje osim u nogama

Vrlo zanimljiva ilustracija koja zorno pokazuje gdje se u tijelu najbolje osjećaju neke emocije, pa tako ljubav osjećamo gotovo svugdje osim u nogama

Gdje su osjećaji u tijelu?
Gdje su osjećaji u tijelu? (Screenshot)
Više o

emocije

,

tijelo

,

osjećaji

,

karta tijela

Kako zapravo doživljavamo emocije, pitali su se znanstvenici s finskog Sveučilišta Aalt, pa su nakon mjerenja napravili vrlo zanimljivu ilustraciju koja detaljno pokazuje gdje se u tijelu osjećaju neke emocije.

Najčešće od njih osjećamo vrlo različito, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na 700 osoba. Ispitanici su nakon izazivanja emocije trebali označiti bojama mjesta na tijelu gdje osjećaju nešto, i to raznim bojama u odnosu na snagu emocije. 

Tako se pokazalo da sreću osjećamo cijelim tijelom, no ipak ne toliko intenzivo kao ljubav koja je žutom, najjačom bojom, ispunila cijelo tijelo od glave do prepona, no ne osjećamo je u nogama. 

Depresija se osjeća u cijelom tijelu osim trbuha, no osjećaj je zapravo vrlo prigušen jer je plave boje, a lista boja izgleda ovako prema jačini: žuta, crvena, crna, tamno plava i svijetlo plava.

Pokazalo se da najviše emocija osjećamo u gornjem dijelu tijela, dok u nogama ne osjećamo čak ni tako snažne emocije kao što su ljutnja, strah, zavist ili ljubav.

14.12.2014. 14:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh