« Sport
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
WISTLER

Zatvorene 10. Zimske paraolimpijske igre

Na igrama je među više od 500 sportaša s tjelesnim oštećenjima iz 44 zemlje nastupilo i četvero hrvatski skijaša paraolimpijaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Mario Dadić

,

Nikolina Šantek

,

Zlatko Pesjak

,

Dino Sokolović

,

Zimske paraolimpijske igre

Desete zimske paraolimpijske igre koje su se od 12. do 21. ožujka održavale u Vancouveru zatvorene su prigodnim programom u Wistleru.

Na igrama je sudjelovalo više od 500 sportaša s tjelesnim oštećenjima iz 44 zemlje svijeta koji su se natjecali u alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu, hokeju i curlingu. Na igrama je nastupilo i četvero hrvatski skijaša paraolimpijaca - Nikolina Šantek, Zlatko Pesjak, Dino Sokolović i Mario Dadić.

Pesjak je u veleslalomu osvojio 33. mjesto, dok je u slalomu ostao bez plasmana, Dadić je u veleslalomu bio 36., a u slalomu je zauzeo 39. mjesto. Nikolina Šantek nije završila slalom, dok je zbog ozljede koljena propustila natjecanje u veleslalomu. Sokolović je u slalomu bio 21., dok je u veleslalomu diskvalificiran.

Najuspješniji su bili njemački paraolimpijci koji su osvojili 13 zlata, pet srebrnih i šest brončanih medalja. Drugo mjesto na ljestvici osvajača medalja zauzeli su Rusi sa 12 zlata, 16 srebra i 10 bronci, a treći su bili Kanađani sa 10 zlata, pet srebra i četiri bronce.

"Bile su ovo najbolje zimske paraolimpijske igre. Nadmetanja su bila na vrhunskom nivou i želim čestitati domaćinima na sjajno odrađenom poslo," kazao je direktor Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) Xavier Gonzalez dodavši kako IPC razmišlja o povećanju broja sportova na zimskim POI.

Iduće zimske POI su za četiri godine u ruskom Sočiju. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 14:36:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh