« Sport
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SJAJAN USPJEH

Ivan Ljubičić pobjednik Indian Wellsa

POGLEDAJTE GALERIJU - Ljubičić je osvojio 10. naslov, ali prvi na nekom od turnira iz "masters serije"

(Getty Images)
Više o

Ivan Ljubičić

,

ATP Indian Wells

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobjednik je velikog ATP turnira u Indian Wellsu. U finalu je sa 7-6 (3), 7-6 (5) svladao Amerikanca Andyja Roddicka za dva sata i sedam minuta igre

Bio je ovo 11. međusobni susret Ljubičića i Roddicka i četvrta pobjeda našega igrača. Prije ovoga susreta Ljubičić i Roddick također su igrali u Indian Wellsu prije tri godine kada je u četvrtfinalu Roddick bio uspješniji također u dva "tie-breaka".

Bio je to susret u kojemu niti jedan igrač nije izgubio svoj servis, Ljubičić je spasio šest, a Roddick tri "break-lopte" suparnika.

Jedine tri "break-lopte" u meču Ljubičić je imao odmah u prvoj igri kada je stigao do 0-40 na Roddickov servis, ali Amerikanac je svaki put ubacio prvi servis i uspio se izvući. Kod vodstva Roddicka od 2-1, Ljubičić je bio suočen sa 0-40, ali i on se, poput svog suparnika, iz neugodne situacije izvukao odličnim servisima.

Naš je tenisač do kraja prvoga seta morao spašavati još jednu "break-loptu", koja je ujedno bila i set-lopta za Roddicka kod rezulata 4-5, ali i nju je spasio pobjedničkim servisom.

U "tie-breaku" prvoga seta Ljubičić je od početka preuzeo inicijativu ostvarivši "mini-break", te povevši sa 3-0. Kada je osvojio još jedan poen na Roddickov servis kojim je poveo sa 6-3, bilo je jasno da će prvi set pripasti njemu.

Jedina igra u kojoj je ijedan igrač bio suočen s "break-loptom" u drugom setu dogodila se kod 4-4 na Ljubičićev servis, ali naš je igrač i te dvije prednosti Roddicka neutralizirao kvalitetnim servisima.

Ljubičić je u "tie-breaku" drugog seta poveo sa 6-2, ali je realizirao tek četvrtu meč-loptu. Na prvu je napravio dvostruku servis pogrešku, potom je Roddick dva puta odlično odservirao, no kada je po drugi put imao servis za meč, naš as nije dopustio daljnju dramu. Pogodio je sjajan dijagonalni servis kojega Roddick nije uspio vratiti, te je Ljubičić s podignutim rukama okončao tjedan u kojemu je svladao tri igrača iz prvih 10 na svijetu, nakon Đokovića i Nadala, bio je uspješniji i od Roddicka.

"Napokon ga imam"

"Gledajući moju karijeru općenito, osjećao sam kao da mi to nedostaje (naslov ATP World Tour Masters 1000). Zaista je fantastičan osjećaj napokon ga imati", izjavio je Ljubičić nakon meča.

"Masters karijeri daje nešto posebno. Osvajač sam Davis kupa i olimpijske medalje, imam dva plasmana među Top 10, te jedan među Top 5. Sada, uz Masters 1000, čini se da sve stvarno bolje izgleda", kazao je. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 00:28:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh