« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
RAT PROTIV PIRATA

Zatvorena tri najveća piratska portala za Android aplikacije

Od početka godine traju akcije protiv pirata i do sada je većina piratskih servisa nestala ili je prisilno zatvorena

FBI zatvara punom parom
FBI zatvara punom parom (FBI)
Više o

pirati

,

Android aplikacije

Android je najpopularnija platforma za pametne telefone sa stotinama tisuća aplikacija koje su se do sada mogle nabaviti i na piratskim portalima. No, kako su FBI i srodne agencije diljem svijeta krenule u ozbiljnu akciju, to je sada gotovo nemoguće.

FBI je priopćio da je, zajedno s francuskom i nizozemskom policijom, zatvorio tri portala koja su prodavala piratske aplikacije za operativni sustav Android. Radi se o poznatim portalima na adresama applanet.net, appbucket.net i snappzmarket.com, na kojima se sada nalazi priopćenje FBI-a o oduzimanju domena zbog kršenja zakona o autorskim pravima.

Navedeni servisi specijalizirali su se za mobilne sadržaje, a tijekom akcije su agenti FBI-a preuzeli na tisuće kopija popularnih aplikacija, za koje se osnovano sumnja da su distribuirane bez dozvole njihovih autora.

Vlasnici portala su u problemima jer nisu besplatno dijelili aplikacije, nego su prodavali piratizirane verzije i uzimali novac sebi, ostavljajući na taj način autore i vlasnike aplikacija bez novaca.

Izdano je i devet naloga za uhićenje, a zaplijenjeni su i serveri koji se uglavnom nalaze izvan teritorija SAD-a, kako bi se prikupili dokazi protiv osoba osumnjičenih za umiješanost u poslovanje ovih web servisa.

23.08.2012. 22:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh