« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
40. GLASTONBURY

Zatvoren Glastonbury - najveći svjetski festival na otvorenom

GALERIJA - Stevie Wonder je svojim nastupom posvećenom Michaelu Jacksonu zatvorio veliki festival

Glastonbury
Glastonbury (Getty Images)
Više o

Shakira

,

glazbeni festival

,

Slash

,

Glastonbury

,

Pet Shop Boys

,

Milena

,

Maria Schnedier

Američka glazbena legenda Stevie Wonder zatvorio je u nedjelju navečer 40. po redu festival u Glastonburyju.

Pred oko 100 tisuća ljudi, Wonder je svoj nastup posvetio pokojnom kralju popa Michaelu Jacksonu. Na koncertu je izveo pjesme koje su predstavljale presjek njegove karijere, a posebna je poslastica bila slavna "Happy Birthday", za 40. rođendan najvećeg svjetskog festivala na otvorenom.

Ovogodišnji Glastonbury trajao je od četvrtka do nedjelje. Na dan je koncerte pratilo u prosjeku 150 tisuća ljudi. Nositelji festivala bili su Gorillaz, Muse, Stevie Wonder, The Flaming Lips, Radiohead, Shakira, Pet Shop Boys, a uz njih su nastupale još stotine manje ili više poznatih izvođača.

Sva četiri dana bila su sunčana pa su fanovi, umjesto gotovo uobičajenih kabanica i čizama, mogli uživati u bikinijima, a liječnicima su najveći problem bili brojni slučajevi dehidracija.

Festival je u četvrtak po prvi put od njegova postojanja posjetio i neki član kraljevske obitelji, princ Charles.

Organizator festivala Michael Eavis na kraju je izrazio nadu da će grupa U2, koja je trebala otvoriti festival i na njemu nastupiti prvi puta u karijeri, ali se morala povući zbog ozljede kralježnice Bono Voxa, to ipak učiniti u budućnosti.(hina/metro-portal)

28.06.2010. 10:02:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh