« Život
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Zašto žene vole čokoladu više od muškaraca?

Čokolada sadrži serotonin koji stvara osjećaj sreće i djeluje protiv depresije, a žene serotonin u tijelu proizvode čak 52 posto manje od muškaraca

Zna se da žene vole čokoladu
Zna se da žene vole čokoladu (Shutterstock)
Više o

žene

,

čokolada

,

muškarci

,

serotonin

Žene i čokolada posebna su priča, to je javna ljubav koja se često konzumira tajno, za razliku od muškaraca koji će mirno reći da im je dosta dvije kockice ... što je ženama potpuno nejasno.

E, rješenje je jednostavno, a nalazi se u kemiji našeg tijela - naime, žene proizvode čak 52 posto serotonina, hormona koji stvara osjećaj sreće, manje od muškaraca!

Upravo zbog toga žene posežu za čokoladom kako bi se smirile i utješile, pa čak i nagradile dok muškarcima čokolada vjerojatno ni ne pada na pamet kad su pod stresom.

Mnoga istraživanja pokazala su kako i zbog slabije proizvodnje serotonina žene češće padaju u depresiju od muškaraca te su sklonije ćudljivom raspoloženju.

Naravno sve ovo ne treba biti izlika za prekomjerno uživanje u slatkišima koji su izuzetno štetni za naše zdravlje i izgled, a mogu izazvati i dijabetes.

Tek toliko da znate - razinu serotonina možete podići i na druge načine, primjerice smijehom, tjelovježbom, konzumacijom jaja, orašastih plodova, povrća, voća ili samo boravkom na svježem zraku po sunčanom danu ... no, jasno je da je čoklada tu ipak u prednosti. 

02.03.2016. 15:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh