« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
MLJAC

Zašto žene više vole čokoladu?

Čokolada ima jedan važan detalj - sadrži serotonin koji stvara osjećaj sreće i djeluje protiv depresije, a žene serotonin u tijelu proizvode čak 52 posto manje od muškaraca

Draža im je?
Draža im je? (Arhiva)
Više o

žene

,

čokolada

Žene u principu vole čokoladu, štoviše, obožavaju je - gotovo da nema žene koja neće uzeti kockicu dvije ako su joj pri ruci... a i više ako mogu.

Naravno, većina nijh to kaže da im treba jer "nisu danas ništa stavile u usta", a zapravo jesu, naravno, no ne mogu odoljeti čokoladi.

To je posebna priča, to je javna ljubav koja se često konzumira tajno, za razliku od muškaraca koji će mirno reći da im je dosta dvije kockice ... što je ženama potpuno nejasno.

E, rješenje je jednostavno, a nalazi se u kemiji našeg tijela - naime, žene proizvode čak 52 posto serotonina, hormona koji stvara osjećaj sreće, manje od muškaraca!

Upravo zbog toga žene posežu za čokoladom kako bi se smirile i utješile, pa čak i nagradile dok muškarcima čokolada vjerojatno ni ne pada na pamet kad su pod stresom.

Mnoga istraživanja pokazala su kako i zbog slabije proizvodnje serotonina žene češće padaju u depresiju od muškaraca te su sklonije ćudljivom raspoloženju.

Naravno sve ovo ne treba biti izlika za prekomjerno uživanje u slatkišima koji su izuzetno štetni za naše zdravlje i izgled, a mogu izazvati i dijabetes.

Tek toliko da znate - razinu serotonina možete podići i na druge načine, primjerice smijehom, tjelovježbom, konzumacijom jaja, orašastih plodova, povrća, voća ili samo boravkom na svježem zraku po sunčanom danu ... no, jasno je da je čoklada tu ipak u prednosti. 

23.03.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.03.2021. 17:58
    zato sta su gladne svatko voli cokoladu imuski
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh