« Žene
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
DA?

Zašto žene lažu o broju seksualnih partnera

Priča "nema seksa prije braka" odavno je postala deplasirana, no svejedno i dalje vlada neka čudna varijanta morala

Broj partnera i dalje je tabu tema
Broj partnera i dalje je tabu tema (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

seksualni partneri

,

broj partnera

Seks prije braka odavno nije tabu tema niti zabranjena ljubav, no broj seksualnih partnera koje su žene imale prije braka i dalje je škakljiva stvar o kojoj se ne govori iskreno. Bez obzira na sve seksualne revolucije u zadnjih pola stoljeća, mlade žene srame se iskreno priznati koliko su imale seksualnih partnera prije braka.

Tako je istraživanje pokazalo da četvrtina žena laže o broju svojih partnera, a u najvećem se broju slučajeva radi o ženama koje su ih imale više od onoga što se smatra na neki način prihvatljivim. 

Pet posto žena kaže da ih je jednostavno sram priznati koliko su imale partnera, čak i kad ta brojka zapravo nije velika, dok se ostale žele samo prikazati manje promiskuitetnima. 

Kod muškaraca je situacija i dalje potpuno suprotna - i oni lažu, ali preuveličavajući brojke ne bi li na taj način ispali uspješni i bolji ljubavnici.

Istraživanje je obuhvatilo gotovo 13 tisuća ispitanika, a znanstvenici su zaključili da se i kod muškaraca i kod žena povećao broj seksualnih partnera u odnosu na samo desetak godina prije.

05.03.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh