« Žene
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
VJEČNO PITANJE

Zašto žene čuvaju odjeću koju ne nose

Većina bi žena na ovo pitanje odgovorilo da se nada kako će uspjeti jednog dana ponovno nositi odjeću u koju više ne stane

Ovo nije moderno, u ovo ne stanem, ovo ...
Ovo nije moderno, u ovo ne stanem, ovo ... (Shutterstock)
Više o

žene

,

odjeća

,

ormar

,

čuvanje odjeće

Ako i vi spadate među one s prepunim ormarima u kojima je najveći broj odjevnih predmeta gotovo nov i nenošen već duže vrijeme, znat ćete o čemu pričamo. Naime, dvije trećine žena otvoreno kaže da čuva odjeću nadajući se da će je jednog dana moći opet nositi, iako su svjesne da su za to šanse minimalne.

S druge strane, četvrtina žena ima u ormarima odjeću u četiri razna konfekcijska broja zbog stalnih velikih oscilacija u težini, a četrdeset posto onih koje čuvaju odjeću koja im ne odgovara nada se da će se vratiti na kilažu koja će im omogućiti da je ponovno nose.

No, ima i drugih razloga, pa tako četvrtina žena ne baca višak odjeće jer su je svojedobno skupo platile, dok je svaka osma kupila namjerno manji broj, u nadi da će smršaviti dovoljno da to i obuče. 

Svaka deseta žena odjeću čuva iz sentimentalnih razloga, jer ih pogled na nju vraća u sretne trenutke života.

No, psiholozi tvrde da čuvanje odjeće koju više ne nosite ima loše posljedice, jer razvijate osjećaj nostalgije i emocionalne privrženosti odjeći koji nije zdrav.

Stoga, pročistite ormare, donirajte odjeću i unesite novu energiju u vaš ormar.

13.01.2014. 11:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh