« Žene
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
EH, DA ...

Zašto žene biraju pogrešne muškarce?

Ako vam veze baš i nisu jača strana, vjerojatno stalno birate pogrešne muškarce, pa evo par savjeta kako to ubuduće izbjeći

Tri glavna razloga odabira pogrešnih muškaraca
Tri glavna razloga odabira pogrešnih muškaraca (Shutterstock)
Više o

žene

,

veze

,

loše veze

,

pogrešni muškarci

Koliko ste se puta u životu zapitali zašto vaša prijateljica, pametna i zgodna žena, ima velikog problema s odabirom muškaraca, pribojavajući se pritom da i vi ne uletite u istu shemu.

Pitanjem pogrešnog odabira pozabavili su se stručnjaci za seks i veze, izdvojivši tri glavne greške koje žene rade pri odabiru partnera. Prvo je, ma kako to zvučalo, nerazumno ponašanje, preciznije, trenuci u kojima žene odbacuje oprez i dozvoli sebi da se zakači za muškarca za kojeg zna da nije dobar za nju.

Naravno da vidi sve znakove upozorenja, no ipak nastavlja dalje u želji da napokon doživi vezu iz snova, u koju onda ulazi s potpuno nerealnim očekivanjima - dugotrajnom vezom ili brakom. Taj bi muškarac morao riješiti sve njihove probleme, a kad se to ne dogodi, veza neumitno odlazi u povijest.

Druga greška počiva na ženskom određenju, kako kulturološkom tako i biološkom, njegovateljice i spasiteljice. Žena kad se zaljubi u nekog muškarca želi ostati s njim, ma kakav on bio, vjerujući da će ga na kraju preobratiti i spasiti pa će zajednički sviti gnijezdo i imati obitelj. No, iako joj muškarac jasno daje do znanja da se to neće dogoditi, većina žena i dalje ostaje u toj vezi jer nema snage prihvatiti da neće ispuniti svoj cilj s tim muškarcem, sve dok on ne ode sam.

Treći razlog je strah od samoće, jer su žene tisućama godina ovisile materijalno o muškarcima, pa je to potpuno pogrešno programiranje prisutno i danas, makar u tamnim zakutcima ženskog uma. Tako same sebi određuju uspješnost u životu kriterijem veze ili braka - ima li muškarca ili nema. Naravno, ovo je katastrofalno loš način gledanja na sebe, izuzetno poguban po samopouzdanje, no i dalje postoji. taj strah od samoće koji žene tjera iz pogreške u pogrešku.

Sve u svemul, većina loših veza dolazi zbog društvenih standarda koji se nameću ženama, pa bi bilo krajnje vrijeme da ih promijenimo.

04.01.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh