Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2014. 20:01:00
EH, DA ...

Zašto žene biraju pogrešne muškarce?

Ako vam veze baš i nisu jača strana, vjerojatno stalno birate pogrešne muškarce, pa evo par savjeta kako to ubuduće izbjeći

Tri glavna razloga odabira pogrešnih muškaraca
Tri glavna razloga odabira pogrešnih muškaraca (Shutterstock)

Koliko ste se puta u životu zapitali zašto vaša prijateljica, pametna i zgodna žena, ima velikog problema s odabirom muškaraca, pribojavajući se pritom da i vi ne uletite u istu shemu.

Pitanjem pogrešnog odabira pozabavili su se stručnjaci za seks i veze, izdvojivši tri glavne greške koje žene rade pri odabiru partnera. Prvo je, ma kako to zvučalo, nerazumno ponašanje, preciznije, trenuci u kojima žene odbacuje oprez i dozvoli sebi da se zakači za muškarca za kojeg zna da nije dobar za nju.

Naravno da vidi sve znakove upozorenja, no ipak nastavlja dalje u želji da napokon doživi vezu iz snova, u koju onda ulazi s potpuno nerealnim očekivanjima - dugotrajnom vezom ili brakom. Taj bi muškarac morao riješiti sve njihove probleme, a kad se to ne dogodi, veza neumitno odlazi u povijest.

Druga greška počiva na ženskom određenju, kako kulturološkom tako i biološkom, njegovateljice i spasiteljice. Žena kad se zaljubi u nekog muškarca želi ostati s njim, ma kakav on bio, vjerujući da će ga na kraju preobratiti i spasiti pa će zajednički sviti gnijezdo i imati obitelj. No, iako joj muškarac jasno daje do znanja da se to neće dogoditi, većina žena i dalje ostaje u toj vezi jer nema snage prihvatiti da neće ispuniti svoj cilj s tim muškarcem, sve dok on ne ode sam.

Treći razlog je strah od samoće, jer su žene tisućama godina ovisile materijalno o muškarcima, pa je to potpuno pogrešno programiranje prisutno i danas, makar u tamnim zakutcima ženskog uma. Tako same sebi određuju uspješnost u životu kriterijem veze ili braka - ima li muškarca ili nema. Naravno, ovo je katastrofalno loš način gledanja na sebe, izuzetno poguban po samopouzdanje, no i dalje postoji. taj strah od samoće koji žene tjera iz pogreške u pogrešku.

Sve u svemul, većina loših veza dolazi zbog društvenih standarda koji se nameću ženama, pa bi bilo krajnje vrijeme da ih promijenimo.

04.01.2014. 20:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-zene-biraju-pogresne-muskarce/82528/