« Seks
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
EH...

Zašto ženama opada seksualna želja

Kad ismo vjerovali medijima, žene su potpuno opsjednute seksom, no istina je gotovo potpuno drugačija

Kako se riješiti problema sa seksualnom željom
Kako se riješiti problema sa seksualnom željom (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

orgazam

,

estrogen

,

seksualna želja

,

testosteron

Uobičajeni stereotipi o muškarcima punim testosterona i ženama koje samo gledaju kako bi s nekim završile u krevetu sve su samo ne istiniti, pokazala su istraživanja provedena u SAD i Velikoj Britaniji. 

Sve je više žena u dobi između 30 i 50 godina koje su u duljim razdobljima pogođene nedostatkom seksualne želje, više od trećine njih ni ne očekuje doživljavanje orgazma, dok neke izbjegavaju seks jer im je bolan.

Razloga ima raznih, od socijanih, psiholoških do bioloških, a izazivanju glavobolje, bolove i depresiju, kao i cijeli niz drugih, naizgled nepovezanih, fizičkih problema.

Za pad seksualne želje kriv je pad testosterona, jer zdrava mlada žena ima deset puta više testosterona nego estrogena u tijelu, koji je zadužen za seksualnu želju, raspoloženje i energiju.

Redoviti seks stimulira proizvodnju testosterona, no kad žena izgubi interes za seks zatvara se začarani krug iz kojeg se jako teško istrgnuti, jer žene ne bi smjele uzimati nadomjesne terapije testosterona koje imaju grozne nuspojave.

Još je veći problem, na psihološkom planu, kad njihovi muškarci svoje probleme riješe Viagrom bez da tu tajnu podijele s partnericom, koja se onda nađe pod dodatnim pritiskom jer eto, on želi, a ona ne ...

Uz to, stres je ubojica proizvodnje testosterona, a njega je sve više, što uzrokuje proizvodnju tzv. celibat hormona, kortizola. 

01.01.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh