« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
EH, DA... :)

Zašto vam ormari ne mirišu?

Vjerojatno ste osjetili da se ponekad, kad otvorite ormar, iz njega počne širiti neugodan miris ustajalosti...

Osvježite miris ormara
Osvježite miris ormara (Arhiva)
Više o

mirisi

,

ormar

Ormari puni odjeće ponekad odaju mirise koji nam se definitivno ne sviđaju - svi znamo onaj mirist ustajalosti koji nam ne odgovara, no znate li zašto je tome tako?

To se događa jer ormare vrlo rijetko prozračujemo, u ormare vraćamo odjeću koju nismo oprali ili dovoljno dobro osušili. Kako bismo se oslobodili neugodnih mirisa u ormaru, potrebno je sve stvari izvaditi, oprati, a unutrašnjost ormara dobro oprati odgovarajućim sredstvima.

Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tjera moljce, a ima i ugodnu aromu. I citrusna ulja, limunovo ili narančino, osvježit će ormare i oraspoložiti vas svaki put kad ih otvorite.

Ulje koje ste izabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odjeću.

Drugi način "podmetanja" mirisa u ormar je da u platnene vrećice ubacite osušene ladice ruža i ostalog cvijeća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih sjemenki. Možete osušiti i iskorištene vrećice omiljenog čaja (kamilice, lipe, jasmina...) i rasporedite ih u džepove odjeće.

Ne bacajte prazne bočice omiljenih parfema.

Držite ih u kutku ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris. I mirisne štapiće možete zamotati u čisto platno i staviti između odjeće.

Nove sapune otvorite s jedne strane i stavite na police, a možete iskoristiti i ostatke korištenih sapuna. Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i objesite na vješalicu ili stavite u džepove odjeće

30.06.2018. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh