« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Biljke koje će osvježiti prostor i ukloniti zračenja

Ako vam se čini da je zrak u prostoru u kojem boravite suh pokušajte poboljšati kvalitetu zraka ovim biljkama

Opremite se biljkama
Opremite se biljkama (Arhiva)
Više o

biljke

,

čišćenje prostora

Zagađenje zraka u zatvorenim prostorima uglavnom je uzrokovano kombinacijom raznih štetnih čimbenika. Tako se u zatvorenim prostorima može naći formaldehid koji je često prisutan u umjetnim tepisima, zatim u iverici i izolacijskim pjenama. Otrovi prijete iz sredstava za čišćenje, adheziva, i dima cigareta.

Tu je i trikloretilen koji je često prisutan u raznim laštilima i bojama, te benzen kojeg nalazimo u plastici, sintetici i deterdžentima te cigaretama.

Razna istraživanja su pokazala da koncentracija ovih štetnih tvari u zatvorenom prostoru može biti i do deset puta veća nego na otvorenom prostoru.

Zbog toga je za vaše zdravlje neprocjenjivo da u zatvorenom prostoru imate sobne biljke, posebno sobne biljke protiv zračenja, koje je čak preporučljivo imati u većoj količini pa tako na svakih 9m kvadratnih možete postaviti po jednu sobnu biljke protiv zračenja.

A koje su to sobne biljke protiv zračenja?

Ako vam se čini da je zrak u prostoru u kojem boravite suh pokušajte poboljšati kvalitetu zraka ovim biljkama!

Bambus iz okruženja privlači benzen, formaldehid i trikloretilen.

Fikus uklanja čestice amonijaka, benzena, formaldehida i trikloretilena iz vaša četiri zida.

Zeleni ljiljan, kao i svekrvin jezik, sve su to sobne biljke protiv zračenja, a vrlo su lake i jednostavne za održavanje.

Spatifilum poznatija kao jedarce, svojim će dugim listovima i bijelim klipastim cvijetom uljepšati prostor i atmosferu učiniti romantičnom. Spatifilum traži sjenu, a ako se lišće počne sušiti, razlog može biti propuh pa provjerite i pronađite mu dobro mjesto. Idealna je za uzgajanje u zatvorenom jer upija elektrostatičku energiju te je pretvara u kemijsku energiju koja je njoj potrebna za rast. Osim toga, ovo je prava sobna biljka protiv zračenja i štetnih utjecaja jer  odstranjuje čestice amonijaka, benzena, formaldehida i trikloretilena.

Kombinacijom ovih biljki u prostorima u kojima boravite smanjit ćete simptome koji se mogu razviti kao posljedica udisanja štetnih tvari iz okoline. Kronični konjunktivitis, začepljen nos, kihanje, šmrcanje, kašalj, suhoća grla ili upala sinusa, razne vrste dermatitisa i glavobolje su simptomi takozvanog "sindroma bolesne zgrade" u borbi protiv kojeg, upravo sobne biljke protiv zračenja mogu biti vaš glavni suborac.

26.07.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh