« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
Riječ urednika

Zašto turisti provociraju golotinjom?

Fotografija vijesti
Više o

turisti

Strani turisti nekako su uvijek ‘trn u oku’ Hrvatima, pa čak i onda kada odluče ostaviti poveće napojnice. Stranog turista mrzi svaki konobar, a najviše ga mrzi kada mu se mora podanički ulizivati i s vješto namještenim, umiljatim glasićem ‘Hellooouuu’ vabiti u birtiju ili restoran. Za te strane turiste duž jadranske obale nabijaju se i posebne cijene koje se dvostruko spuštaju ako prodavač na štandu shvati da ste vi ‘naš’. Usput će promrljati i kako mu je baš drago da niste stranac jer je njemu ‘tih stranih’ već do grla.

A, stranci domaće ne izazivaju samo svojim porijeklom već i odijevanjem, odnosno pomanjkanjem odjeće. U javne ustanove i crkve ulaze u kupaćim kostimima, vrlo slobodno po ulicama izlažu svoja naga tijela kao da hoće pokazati da su bolje građeni od Hrvata ili, ako nisu, da se ne srame svojih tijela kao pretjerano ‘zakopčanih’ uštogljenih Hrvata.

Strani turisti u kupaćim kostimima ulaze u banke i crkve. Je li tu riječ o nedovoljnom poštivanju? Bi li te perverznjake trebalo kao u Turskoj odmah strpati u zatvor? 

Da, to doista može izazvati bijes, a bome i glavoboljno promišljanje: što nam hoće poručiti s tom svojom golotinjom na javnim mjestima? Je li to kao da ti netko dođe u goste, pa ti se po stanu naočigled djece prešetava u gaćama? Možda oni u Turskoj imaju pravo što te perverznjake trpaju u zatvor...

Piše: Piše: Željko Špoljar
14.08.2008. 22:47:14
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Webeto
    16.08.2008. 08:39
    Ajme koliko goričine usmjerene prema turistima! Osobno nisam primjetio da su toliko odbojni ili provokativni. Pa ljudi su na odmoru, moraju se opustiti. A i ruku na srce, koja je to fora sa dress code-om u crkvi?
    Malo je to pretjerano. Osobno nikada ne idem u crkvu po ljeti jer nema šanse da sjedim tamo i kuham se u dugim hlačama. Jednostavno odbija to, a imam i pravo na to.
  2. avatar
    AnaK
    16.08.2008. 10:54
    Dragi Webeto - OVO JE IRONIČNI TEKST. Stvarno mi nije jasno da to netko ne shvaća.
  3. avatar
    dancica
    02.09.2008. 15:16
    e Webeto nisi dugo bio, nisam niti ja doduše,a li dovoljno nedavno da se sjećam kako je ljeti jedino mjesto za dobro rashladiti najbliža crkvica.
    Unutra ti bude fino.. sve oko tebe kamen, tišina... zato ti je ta zabrana!
    pa lijekovi su skupi!
    a turista.... previše!
    samo neka oni čuvaju svoje nogice i dekoltee prehladica.
  4. avatar
    henrieta
    05.09.2008. 09:28
    Wabeto, jel ti glup komentar! pa čovjek je lijepo rekao: izraz nepoštovanja. Spomenuo je i banke, tvoj problem što si na crkvu nabrijan. Baš je lik dao dobar primjer: netko ti dođe u goste i prošetava ti se gol...
    a premala smo zemlja da se ne moramo ulizivati turistima, eto:)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh