« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
RAZLOZI

Zašto trebate opraštati?

Postoji pet dobrih razloga za opraštanje, pa ako niste laki na tome, preporučujemo da pročitate i razmislite još jednom, bit će vam bolje ako to i napravite

Zašto treba opraštati ljudima
Zašto treba opraštati ljudima (Shutterstock)
Više o

sreća

,

opraštanje

Opraštanje je nešto što bismo svi trebali svakodnevno raditi, umjesto da se bezrazložno ljutimo na sve oko sebe i nosimo teret koji si sami povećavamo, tvrde stručnjaci navodeći nekoliko sjajnih razloga zašto treba opraštati.

Za početak treba shvatiti da opraštanje ne znači da ćete nešto opravdati, da je to bilo u redu ili da je osoba koja vas je povrijedila dobrodošla ponovno u vaš život. Opraštanje znači da ste se napokon oslobodili i pomirili s tim što se dogodio.

>> Opraštanje i zaboravljanje je dobro za zdravlje >>

Nakon toga, razmislite - opraštanje nije nešto što radite za druge, nego za sebe, jer otpuštate bol i ljutnju iz svog života, nastavljate dalje, pamteći što je bilo bez gorčine.

Samouvjereni i jaki ljudi opraštaju - potrebno je u sebi pronaći snagu za suočavanje sa situacijom i rješavanje problema. Na taj način se oslobađate svih negativnosti koje bi vas inače izjedale.

>> Kako opraštaju horoskopski znakovi >>

Morate povremeno oprostiti i sebi na nekim greškama kako ne biste dozvolili da vas opterećuju i da ih vučete za sobom poput utega. I, za kraj - opraštanje je najveći izraz ljubavi, jer ne treba biti zlopamtilo, svi griješe, pa tako i vi.

23.01.2015. 18:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh