« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Zašto trebamo jesti juhu?

Juhu obično ne volimo kad smo mali, jer nam je teško u njoj pronaći nešto zabavno i ukusno, no zapravo se radi o izuzetno korisnom dijelu obroka

Ručak obavezno započnite - juhicom!
Ručak obavezno započnite - juhicom! (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

juha

Juha je ono jelo koje su nam mame i bake uvijek gurale u usta kad smo bili mali, govoreći kako je zdrava za nas, a mi smo je obično pokušavali izbjeći - što je definitivno pogrešno.

Naime, topla juha je i ukusna i zdrava, a osima toga će vam pomoći da tijekom ručka unesete manje kalorija, pa će posredno utjecati na vašu tjelesnu težinu.

Naravno, svi znamo da pomaže kod prehlada i visoke temperature, jer sprječava dehidraciju, no uz to je prava riznica minerala i vitamina - u slučaju da se radi o pravoj, domaćoj juhici. Primjerice, istraživanja su pokazala kako osobe koje konzumiraju bistru juhu s povrćem prije glavnog jela unesu do 20 posto manje kalorija nego one koje ju ne konzumiraju.

Za one koji su opsjednuti zdravom prehranom - tanjur ovog okrepljujućeg obroka sadrži vrlo malo kalorija, a osigurava petinu preporučenog dnevnog unosa povrća, a uz to sadrži vlakna i proteine.

Stoga, na početku ručka - obavezno pojedite juhu!

27.11.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh