« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina
ZDRAVO!

Zašto treba ponovno gledati omiljene serije?

Samo gledanje televizijskih junaka za koje nam se čini da ih jako dobro poznajemo može donijeti osjećaj topline, povezanosti i smirenosti

Eh, da...
Eh, da... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

serije

Spadate li u one kojima nikad nije dosta omiljene serije, filma ili knjigge? Iznova ih gledate i čitate, a ljudi vam se čude? Ne bi trebali, jer to što radite izuzetno je - zdravo!

Prema istraživanju koje je provelo Sveučilište u Chicagu, a koje je objavljeno u Journal of Consumer Research, ponovno konzumiranje istog sadržaja, bilo da je riječ o seriji, filmu ili knjizi, ljudima donosi veliko zadovoljstvo. 

Kako je pojašnjeno u istraživanju, osobe koje uvijek iznova ponavljaju svoja gotovo hedonistička iskustva time potvrđuju svoje individualno iskustvo i posebno značenje koje ono ima za njih.

Samo gledanje televizijskih junaka za koje nam se čini da ih jako dobro poznajemo može donijeti osjećaj topline, povezanosti i smirenosti.

Omiljenu seriju u odraskoj dobi možemo doživjeti na sasvim drukčiji način ili da će nam otvoriti pitanja koja nam ranije nisu padala na pamet. Kako god bilo, gledanje omiljene serije dobar je način opuštanja.

04.05.2019. 13:34:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh