« Seks
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
LOOL

Zašto svaki dan trebate - masturbirati?

Samozadovoljavanje smanjuje rizik i od dijabetesa 2, suzbija nesanicu i čini nas opuštenijima i sretnijima, kažu znanstvenici, pa onda ... navalite!

Svaki dan se poigrajte ...
Svaki dan se poigrajte ... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ženska masturbacija

,

prostata

,

samozadovoljavanje

,

cistitis

Zaboravite sve mitove o tome kako ćete izgubiti vid ili razum ako masturbirate! Štoviše, znanstvenici sa Sveučilišta u Sydneyu pozivaju vas da se svakodnevno samozadovoljavate jer time činite dobro svome zdravlju.

Naime, masturbacija vas može zaštiti od bolesti poput cistitisa, dijabetesa i raka prostate.

"Masturbacija može pomoći ženama u sprečavanju infekcije vrata maternice i urinarnog trakta, jer dolazi do tzv. otvaranja vrata maternice tokom procesa uzbuđenja. Vlažnost koja nastaje tokom masturbacije isteže vrat maternice. To omogućava cirkulaciju tekućine i ispiranje štetnih bakterija koje se nalaze unutra", zaključeno je istraživanjem.

Samozadovoljavanje smanjuje rizik i od dijabetesa 2, suzbija nesanicu i čini nas opuštenijima i sretnijima.

Studije su pokazale da muškarci koji imaju redovan seks imaju smanjen rizik od dobijanja raka prostate, a isto važi i za samozadovoljavanje. Razlog je vjerovatno taj što se tokom orgazma oslobađaju toksini iz prostate.

Znanstvenici su istakli i to da je masturbacija najbolji način postizanja orgazma, te da ljudi koji doživljavaju redovne orgazme imaju reduciran stres, pritisak, povećano samopouzdanje i manje bolova.

10.09.2016. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh